2021. április 19, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

Két edzőmérkőzést játszik a héten az FK

Egy hónap múlva kezdődik a tavaszi idény a labdarúgó 2. Ligában, a sorozat az alapszakasz 16. fordulójával folytatódik. Az FK Csíkszereda koronavírusteszttel kezdte meg a felkészülést a szezon folytatására, a héten már két edzőmérkőzést játszanak Valentin Suciu tanítványai. A csíkiak hazai pályán játsszák első meccsüket a tavaszi idényben, a piros-feketék a Resicabányai Munkás Sportklub csapata ellen lépnek majd pályára. Az FK jelenleg 22 ponttal a nyolcadik helyen áll a másodosztályban, ám a már ismert kilépő gárdák miatt ez változhat.

Elkezdte a tavaszi idényre a felkészülést az FK Csíkszereda labdarúgócsapata, a gárda a héten két edzőmeccset is játszik. Pénteken újabb koronavírusteszten estek át a játékosok és a stábtagok, a héten már napi két edzés szerepel a csapat programjában. A 2. Liga egy hónap múlva rajtoló tavaszi idényét az FK Csíkszereda 22 ponttal a nyolcadik helyről várja, az alapszakaszból még hat forduló van hátra.

– A téli szünet alatt inkább a pihenésre fektettük a hangsúlyt, a felkészülés első hetét itthon töltjük, majd kéthetes törökországi edzőtáborozás van betervezve, a bajnoki rajt előtti utolsó héten pedig újra hazai környezetben készülünk – nyilatkozta Valentin Suciu a csapat közösségi oldalán. A gárda ma már pályára lép, 14 órától a 3. ligás Foresta Suceava lesz a csíkiak ellenfele, míg szombaton 13 órától a szintén harmadosztályú Brassói Coronát fogadja az FK Csíkszereda. A vezetőedző közölte azt is, a törökországi edzőtáborozás alatt hat felkészülési meccset játszik majd a csapat. – Próbálunk minden szempontból a maximálisan felkészülni a tavaszi rajtra, vigyázunk arra, hogy ne legyenek sérültjeink, szeretnénk elkerülni a betegségeket azért, hogy az alapszakasz hátralévő meccsein a keret összes tagja bevethető legyen – tette hozzá Valentin Suciu.

Csak egy távozó van

A csapatból egyelőre egy játékos távozott, mint megírtuk, Eder Gonzáles a Sepsiszentgyörgy OSK-hoz igazolt. – Örülök is meg nem is Eder távozásának, hiszen csapatunk egyik meghatározó játékosa volt. Viszont öröm tölt el, hogy sikerült egy 1. ligás csapathoz szerződnie, ahol lehetősége van a fejlődésre. Nem lesz könnyű őt pótolni, de van négy olyan játékosunk, Bara, Savin, Szondy és Bujdosó személyében, akik átvehetik Eder helyét, ám ehhez nekik is fejlődniük kell, erre pedig minden lehetőség adott – mondta Valentin Suciu. Hozzátette, a tavaszi rajtig lehetnek új igazolások is az FK-nál, ám egyelőre konkrét fejleményekről nem beszélhet. – Vannak kiszemelt játékosok, akikkel tárgyalásokat folytat a klub, de jó játékost most nehéz igazolni. Az igazság az, hogy mint mindig, most is a minőségre és nem a mennyiségre törekszünk – tette hozzá az FK Csíkszereda edzője.

Itthon kezdenek és zárnak

Az alapszakasz utolsó hat meccse közül hármat hazai, hármat pedig idegen környezetben játszik az FK Csíkszereda. A tavaszi idény a 16. fordulóval rajtol el február 20-án, ekkor a csíkiak a Resicabányai Munkás Sportklub csapatát fogadják. A következő két meccsét idegenben játssza a piros-fekete alakulat, február 27-én Temesváron a Ripensia, március 6-án Bukarestben a Rapid ellen kell bizonyítsanak Valentin Suciu tanítványai. Március 13-án a Dunărea Călărași látogat Csíkszeredába, március 20-án Târgu Jiuban lépnek pályára az FK focisai a Viitorul Pandurii ellen, majd az alapszakasz utolsó fordulójában, március 27-én a VSK Slatina csapatát fogadják a csíkiak.

Valentin Suciu reméli, hogy a tavaszi idénykezdés jobban sikerül, mint az őszi. – A bajnoki rajt nem úgy sikerült, mint ahogyan azt terveztük: nehezebben lendültünk bele, annak ellenére, hogy négy pontunk volt két fordulót követően. Igyekeztünk már szezon közben kijavítani azokat a hibákat, amelyeket elkövettünk, épp emiatt reméljük, hogy a tavaszi rajt jobb lesz, mint az őszi. Az edzői stáb azon dolgozik, hogy a játékosok mind fizikailag, mind pedig mentálisan a lehető legjobbat tudják nyújtani az alapszakasz utolsó hat fordulójában, ami nem lesz egyáltalán sétagalopp – mondta Valentin Suciu.

A helyezés változhat

Pénteki lapszámunkban írtunk arról, hogy a Turris-Oltul Turnu Măgurele tulajdonosa megszüntette a csapat finanszírozását, így a gárda befektető nélkül maradt és visszalépett a másodosztály folytatásától. Ugyanakkor azt is közöltük, hogy bajban van a VSK Gloria Buzău, amely a helyi önkormányzat tulajdonában van, és a jelenleg érvényben lévő szabályok alapján csak kereskedelmi társaság által tulajdonolt csapat játszhat az 1. Ligában. Buzău polgármestere akkor kijelentette, mivel a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) jelenlegi szabályzata alapján esélye sincs a VSK Gloriának a feljutásra, az önkormányzat fontolgatja, hogy megvonja a másodosztályú csapat finanszírozását. Erre tegnap sor is került, mi több, a VSK Gloria Buzău megszüntette a labdarúgó-szakosztályát is, a klub a tegnap a FRF-t is értesítette döntéséről.

Noha a hírek arról szóltak, hogy a sereghajtó Pandurii Lignitul is óriási anyagi gondokkal küzd, a csapat főtámogatója, a Târgu Jiu-i önkormányzat, a város polgármestere, Marcel Romanescu még az elmúlt év végén bejelentette, nem akarja tovább finanszírozni. Az önkormányzati támogatás nélkül a Pandurii Lignitul fizetésképtelenné válik, ám a hét elején a keret elkezdte felkészülését a tavaszi idényre, Camilian Floroiu sportigazgató pedig a másodosztályú labdarúgással foglalkozó szakportálnak azt nyilatkozta, két játékosuk akar távozni, a játékjoguk eladásából befolyó összeg pedig reményei szerint elég lesz ahhoz, hogy az idényt befejezzék. Floroiu szerint a belga Martin Remacle és Andrei Gal távozna a Pandurii Lignitultól.

A sereghajtó mellett a Lénárdfalvi Comuna csapatánál is anyagi problémák merültek fel, miután a község, valamint a Máramamaros Megyei Önkormányzat vezetője is bejelentette, nem finanszírozza tovább a csapatot. A gárda az őszi idényre 800 ezer lejt kapott a megyei önkormányzattól, ám még tavaly december elején Ionel Bogdan, Máramaros megyei tanácselnök kijelentette, nem szándékozik az általa vezetett intézmény tovább támogatni a lénárdfalvi csapatot, a község helyi tanácsa pedig már az elmúlt hónapban nem biztosított anyagi forrást a gárdának.

A Pandurii Lignitul és a Lénárdfalvi Comuna ugyan készül a tavaszi idénykezdésre, de hogy végül pályára tudnak-e lépni az alapszakasz utolsó hat fordulójában, az egyelőre még nem biztos.

Nincs még döntés

Egyelőre a szakszövetség nem közölte, mi lesz a két visszalépő csapat eredményeivel. A 2. Liga 2020/2021-es idényének kiírása ugyanis nem tér ki arra, hogy mi történik abban az esetben, ha egy gárda kiszáll a bajnokságból. A korábbi kiírásokban pontosították, hogy amennyiben egy csapat a bajnokság első felében – az odavágók során – lépik vissza, úgy törlik az eredményeit, viszont amennyiben a kilépő legalább felét lejátszotta a pontvadászatnak, úgy a visszavágók során ellenfelei játék nálkül kapják meg a három pontot 3–0-s gólkülönbséggel.

Az FK Csíkszereda a Turris-Oltul ellen gól nélküli döntetlent játszott, míg a VSK Gloria Buzău ellen nyert, így amennyiben a két visszalépő csapat eredményeit törlik, úgy Valentin Suciu legényei négy pontot veszítenek.Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Desszert magokból: müzliszelet

Hozzávalók: 2 csésze zabpehely 1 csésze vegyes apróra vágott magkeverék - én diót, kesudiót, törökmogyorót, mandulát használtam 1 közepes banán 2 evőkanál lenmag -...

Több mint 40 birkát pusztított el a medve Nyikómalomfalván

Újabb medvetámadás történt Farkaslaka községben, ezúttal Nyikómalomfalva határában. A közbirtokosság juhaira támadt egy anyamedve két bocsával a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, és több mint...

Csapadékos marad az idő, de melegszik a levegő

Változékony, hőmérsékleti szempontból ingadozó, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 19-e és május 2-a...

Legfrissebb