Készülnek a tanévkezdésre

A csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola. Készülnek a diákok fogadására Fotó: Balázs Árpád

Készülnek az őszi tanévkezdésre az oktatási intézményekben. A csíkszeredai általános iskolákban már júliusban elkezdték az épületek külső-belső karbantartási munkálatait, illetve a tanintézmények környezetében található zöldövezetek, udvarok rendezését.

A csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola. Készülnek a diákok fogadására Fotó: Balázs Árpád
A csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola. Készülnek a diákok fogadására Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]J[/dropcap]úliustól dolgoznak a csíkszeredai általános iskolákban a tantermek, mellékhelyiségek, folyosók meszelésével, fertőtlenítésével, padlócsiszolással, illetve az udvarok és zöldövezetek rendbetételével. A Nagy Imre Általános Iskolában már befejezték az első emeleten található osztálytermek meszelését, illetve a folyosók, mellékhelyiségek rendbetételét, az épület többi szintjén pedig állapotmegőrző munkálatokat végeztetett az iskola vezetősége.
– Köszönjük ugyanakkor az előkészítő osztályos gyermekek szüleinek a segítséget, akik anyagi hozzájárulásukkal segítették a kicsik termeinek rendbetételét. Hozzáteszem, egy másik fontos munkálatnak a végéhez közeledünk, idén ugyanis részleges tetőjavítást végeztünk az épületen: a régi és rossz cserepeket lecseréltük. A munkálatok költségére hozzávetőleg 18 ezer lej támogatást kaptunk az önkormányzattól – tudtuk meg Téglás Sándor igazgatótól.
Szintén meszeltek és fertőtlenítették a mellékhelyiségeket a Petőfi Sándor és József Attila általános iskolákban, utóbbiban csak állagmegőrző munkálatokra volt szükség, hiszen az iskolaépületet nemrég újították fel.
– Bár nagyobb beruházásokra is szükségünk lenne, főként a fenti iskola esetében, ahol szükséges lenne az épület külső és belső felújítása, sőt az épületgépészet cseréje is, idén csak a nyár végén szokásos karbantartó munkálatokat tudjuk elvégezni: meszelünk, fertőtlenítünk, takarítunk, ellenőriztetjük a két iskola elektromos hálózatát, néhol bútorokat cserélünk, a lenti iskola udvarát rendezzük – sorolta Lőrincz Juli, a József Attila Általános Iskola igazgatója.
Görbe Péter főtanfelügyelő tájékoztatása szerint az őszi iskolakezdés idén szeptember 14-re, hétfőre esik.

Pál Bíborka