Keresik a legjobb kortárs színműveket

Kibontakoztathatják tehetségüket. Lehetőség kezdő drámaíróknak

Ötödik alkalommal hirdet nyílt, egyfordulós, jeligés drámapályázatot a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, illetve a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a dráMÁzat V. ismét három kategóriában várja a pályamunkákat.

A Debüt kategóriában bárki pályázhat magyar nyelven megírt, még ki nem adott és be nem mutatott drámával, itt a zsűri által legjobbnak ítélt mű ezer eurós díjban részesül. Ugyanekkora összeggel jutalmazzák a drámaÍRÓ kategóriában beküldött színművek első helyezettjét is. Erre a kiírásra olyan személyek jelentkezhetnek, akiknek már jelentek meg műveik, illetve mutatták be alkotásaikat. A dramAUTOR szekció a román nyelvű drámáké, ebben az esetben is a pályamű még színpadon nem játszott alkotás kell legyen. A DráMÁzat pályázat kiírói a legjobbnak ítélt színműveket bemutatják, a drámákat egy gyűjteményes kötetben meg is jelentetik. Az alkotásokat csakis elektronikus formában fogadják el a dramazat@szinhaz.ro e-mail-címen, a beküldési határidő június 15-e 15 óra. Az alkotáson és annak címén kívül kizárólag a pályázó egyénileg választott jeligéjét, illetve a pályázat megnevezését tartalmazhatja az e-mail, a pályaművön a szerző nevének vagy felvett művésznevének feltüntetése tilos – áll a kiírásban. A pályázó nevét és jeligéjét tartalmazó zárt borítékot postán kell eljuttatni a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház címére.
A tervek szerint az idén ősszel megrendezendő dráMA kortárs színházi találkozón hirdetnek eredményt. A pályázati kiírással kapcsolatban további információ a Tomcsa Sándor Színház titkárságán, a 0266–212131-es telefonszámon kérhető.

HN-információ