Jótékonysági árverés hokisereklyékre

Nem először bizonyítja segítő szándékát a magyar hokitársadalom. Ezúttal a leukémiával diagnosztizált, gyergyócsomafalvi Haba Nóra gyógykezelésére hirdettek jótékonysági felhívást. A licitre székelyföldi és magyarországi tárgyak mellett a tengerentúlról is ajánlottak fel jégkorongos-ereklyéket.

Farkas Endre
Becsült olvasási idő: 5 perc
Jótékonysági árverés hokisereklyékre
Az árverésre bocsátott ereklyék egyike Fotó: György Tibor közösségi oldala

Jótékonysági árverés segítségével szeretnék segíteni a gyergyócsomafalvi Haba Nóra gyógykezelését székelyföldi és magyarországi jégkorongozók, hokirajongók.

A kilencéves kislánynál akut limfoid leukémiát diagnosztizáltak ez év február 15-én.

A betegségének nem voltak előjelei, mandulagyulladást követő kézfájdalmai miatt vizsgálták ki, és találtak nagyon magas értékű fehérvérsejt-számot. Az orvosok számára nem volt kétség, hogy azonnal el kell kezdeni a kezelését. Gyógykezelése nagyon hosszú és költséges folyamat, akár három évet is kórházban kell töltenie. Jelenleg a marosvásárhelyi kórházban kezelik, ahonnan legközelebb hat hónap múlva fogják hazaengedni nyolc napra.

Mindezt a jótékonysági akció egyik főszervezője, György Tibor osztotta meg a Hargita Népe érdeklődésére. A „Zsiráf” becenevű, gyergyóremetei származású, Magyarországon élő jégkorong-fanatikus nem első alkalommal állt hasonló jótékonysági akció élére.

– Rokaly Szilárd, a Sportklub játékosa keresett meg engem a gyergyócsomafalvi jégkorongozók nevében, hogy vállaljam el a jótékonysági árverés megszervezését, lebonyolítását. Az akció ötletgazdája a Háromszéki Ágyúsok védője, Antal Előd volt.

Összefogásuk nemes célja egy súlyos betegségben szenvedő kilencéves kislányon segíteni.

Természetesen azonnal igent mondtunk a megkeresésre, és el is kezdtük a szervezést. Én egyeztettem minden érintettel, és a már felajánlott tárgyak mellé, személyes kapcsolatok által, újabbakat igyekeztem szerezni. A szervezésben segítségemre volt Gábor Félix, aki a romániai utalások fogadásában is segít – mondta el György Tibor.

A felajánlott tárgyak között találjuk Antal Elődnek a Háromszéki Ágyúsok soraiban viselt hokimezét. A Csíki Kakasok amatőr csapatának tagjai nevében Pora Róbert ajánlotta fel Erste Liga- és román bajnoki aranyérmét. Licitálni lehet Baróti Zsolt, az Újpest egykori legendás székely hokisa, majd későbbi edzője által felajánlott székely válogatott hokimezre, valamint Újpest-mezre és sportszárra. Ugyanő ajánlotta fel a világklasszis orosz NHL-játékos, Ivan Provorov által korábban használt korcsolyát és hokiskesztyűt. Szintén mezt ajánlott Rokaly Szilárd, Péter Andor, a Csíkszeredai Sportklub két kiválósága, és Szőcs Attila is, aki a Progym egykori dresszét küldte az akcióra.

A hokiereklyéken kívül licitálni lehet Nagy Zsombornak, a Gyergyóremetei Kereszthegy teremlabdarúgó-csapat kapuvédőjének mezére. Különleges a New Yorkban élő, gyergyócsomafalvi születésű Erős Zoltán által felajánlott, dedikált Tony DeAngelo és Brendan Lemieux NHL-fotó és Patrick Kane-mez. A korábbi Sportklub- és GYHK-játékos, Orbán Szilárd egy Gyergyóban viselt mezét ajánlotta fel. Csatlakozott az akcióhoz Nagy Gergő, a Ferencváros és a magyar válogatott kiválósága is, aki korábban viselt mezét ajánlotta fel. György Tibor pedig saját gyűjteményéből Thomas Raffl nyolcszoros EBEL-bajnok botját bocsátja licitre.

A felajánlott tárgyakra április 10-éig lehet ajánlatokat tenni. A sportereklyék megtalálhatók György Tibor és Gábor Félix személyes Facebook-oldalán.

Aki nem kíván részt venni a liciten, de szeretne segíteni, annak is van lehetősége. Az alább megadott számlaszámokra lehet utalni Nórának, Magyarországról és Romániából egyaránt:

Romániai számlaszám: RO04CECEHR0108RON0531950 (tulajdonos Gábor Félix).
Magyarországi számlaszám: HU44101001322451790001006001 (tulajdonos György Tibor).

Kérik, hogy az utalásnál írják oda megjegyzésben a kislány nevét (Haba Nóra).

„Nagyon szépen köszönjük előre is Mindenkinek, aki bármilyen formában segít, valamint nagyon szépen köszönjük a megkeresést és a megbízást Rokaly Szilárdnak és barátainak, a gyergyócsomafalvi jégkorongozóknak. Mi már számtalanszor bizonyítottuk, hogy

amikor összefogunk, akkor nagyon nagy dolgokra vagyunk képesek.

Bátran hisszük azt, hogy ez most sem lesz másképp!” – olvashatjuk a jótékonysági akció felhívásában.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!