Hirdetés

Jelentős nézetkülönbségek a gyergyószentmiklósi elöljárók között

Budapesten tárgyalt a gyergyószentmiklósi önkormányzat küldöttsége csütörtök délután a Monturist Kft. sorsáról a cég többségi tulajdonosával, Budapest V. kerületi önkormányzatával. A megbeszélések eredményeiről Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós polgármestere és Bajkó László, a megbízott küldöttség vezetője tájékoztattak pénteken. Nincs egyetértés közöttük.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Jelentős nézetkülönbségek a gyergyószentmiklósi elöljárók között
Konszenzust vár Gyergyószentmiklóstól a budapesti V. kerület a Monturist ügyében Fotó: Barabás-Pál Hajnalka / Archív

Mint arról beszámoltunk, a gyergyószentmiklósi önkormányzat ötfős küldöttséget bízott meg, hogy tárgyaljon a Monturist Kft. többségi tulajdonosával, Budapest V. kerületének önkormányzatával. A látogatáson a bizottságon kívül mások is részt vettek, többek között Csergő Tibor, aki sajtótájékoztatón számolt be az ott történtekről. Elmondta: Lipótvárosban a polgármester és a jegyző fogadta a gyergyószentmiklósi küldöttséget. 

– Egyértelművé vált, hogy a többségi tulajdonosok egyáltalán nem gondolkoznak a cég felszámolásán, úgy látják, hogy a cég kapott egy újabb lehetőséget, és a továbbiakban annak jobbá tételéhez várják Gyergyószentmiklós javaslatait

– részletezte az elöljáró. Hozzátette: a cég eddig Gyergyószentmiklós álláspontját támogatta, de a tárgyalással megbízott különleges bizottság lehetetlen kéréseket fogalmazott meg. – A koncessziós szerződés felmondása, s az, hogy így huszonhárom év után hirtelen, a levegőből kapva kiderül, hogy az egész törvénytelen, arra utal, hogy nagyon amatőr módon viszonyultak a kérdéshez azok, akik elhitték, hogy ez tényleg így van.

Azokkal az agresszív követelésekkel, amelyeket a bizottság tett, bizonyára nem a jó hírét keltették városunknak Budapesten 

– nyilatkozta a polgármester. Az elöljáró azt is közölte, hogy a találkozón nem volt szó a gyilkostói csónakház melletti sétányon történt területrendezésekről, különböző építmények kihelyezéséről.

A közösségi hálón élőben közvetített tájékoztatón elhangzottak kapcsán Bajkó László, a kinevezett tárgyalóbizottság vezetője is reagált. Pontosította: nem a bizottság, hanem a megbízó önkormányzati testület álláspontját képviselték a megbeszélésen. 

– Egy tárgyalássorozat elején vagyunk, Budapest V. kerülete nyitottnak mutatkozik a város javaslataira, egyedül az a kérésük, hogy jussanak konszenzusra itthon a felek, s amikor lesz közös álláspont, akkor azzal bátran forduljunk hozzájuk.

Úgy gondolják, a cégnek az eredményei nem megfelelőek, az utóbbi évben papíron bemutatott profitot észlelték – részletezte Bajkó. Megjegyezte: a gyergyószentmiklósi polgármester megjelenése a találkozón a megbeszélés aláásási, félremagyarázási szándékára utal. 

– A polgármester diverziót sző, megpróbálták aláaknázni a találkozót. Attól függetlenül, hogy a kinevezett küldöttség konkrét megbeszélt céllal ment oda, megjelent a cég ügyvezetőjével, s az egykori Közüzem csődbiztosát is magukkal hozták, többféle módon is próbálták befolyásolni az V. kerület illetékeseit

– fejtette ki a küldöttség vezetője. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzati testület az egyetlen közintézmény a törvény szerint, amely a város által létrehozott részvénytársaságok, cégek ügyeiben eljárhat. – Csergő Tibor beavatkozása, mostani kirándulása csak azt bizonyítja, hogy félremagyarázással, diverzióval próbálja azt a céget támogatni és előnyhöz juttatni, amelybe ő nevezte ki a saját komáját – fogalmazott Bajkó László.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!