Elhullatott három pontot az SZFC

Vereséggel indított pontvadászat

Nem sikerült megismételje a Székelyudvarhelyi FC a szerdai Románia-kupa-sikert: Florin Stângă csapata vereséget szenvedett a bajnokság nyitányán. Noha több helyzetet is összehoztak a székelyudvarhelyiek, gólt csak a plopeni-i csapat ért el a szombati találkozón.

A szezont győzelemmel, a bajnokságot viszont vereséggel kezdte a Székely-
udvarhelyi FC: a Florin Stângă által irányított csapat szerdán 2–0-ra kiütötte a Szászrégeni Avântult a Románia-kupa első fordulójában, szombaton viszont a 2020/2021-es pontvadászat első fordulójában egy nem túl színvonalas mérkőzésen vereséget szenvedett. Noha voltak helyzetei az SZFC-nek, gólt csak a CSO Plopeni ért el.
Az SZFC a Moroz – Marucza, Stoian, Berkeczi, Țepeș, Sütő, Jakab, Bálint, Barta, Szfárli, Turcu felállással kezdett, az első félidőben csupán négy izgalmas helyzetet tudtak kialakítani a csapatok, ebből kettőnek viszont hazai játékos volt a főszereplője. Stoian egy rosszul hátraadott passzát a vendégek csatára ugyan elcsípte, de Moroznak sikerült védenie, egy perccel később pedig Jakab lövését követően kevéssel ugyan, de a kapu mellé ment a labda. A szünet előtt Turcu lövése sem ért célt, majd a második félidőben Szfárli sem találta el a kaput. A 64. percben a vendégek megszerezték a vezetést: Murát indították jól csapattársait, aki könnyedén lépett el az SZFC védői mellől, majd a kimozduló Moroz mellett lőtte a hazaiak kapujába a labdát. A találat után a CSO Plopeni visszaállt védekezni, ám az SZFC támadásai ezt követően sem voltak meggyőzőek. Bálint ugyan szögletrúgásból majdnem meglepte a vendégeket, de a labda a felső kapufán csattant, Vékás pedig ziccert hibázott, miután a vendégkapussal szemben a kapu fölé lőtte a játékszert.
A második fordulóban az SZFC idegenben játszik, a Stângă-legénység szombaton a Brassói SR Municipal vendége lesz.

Eredmények
3. Liga, 5. csoport, 1. forduló: Székelyudvarhelyi FC – CSO Plopeni 0–1, Sepsiszentgyörgyi OSK II. – Brassói Kids Tâmpa 2–0, CS Blejoi – Astra Giurgiu II. 2–1, Brassói Corona – Kézdivásárhelyi KSE 5–1, Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Brassói SR Municipal 1–2.

Hirdetés

Hirdetés