Újabb leigazolás a Coronánál

Újabb kanadai a keretben

Nem aprózza el a Corona sem a légiósokat

Kereken 40 meccs erejéig az AHL-ben is bemutatkozott, de karrierje nagy részét az ECHL-ben töltötte. Ben Wilson Kanadából igazol a Brassói Coronához, ahol már hét légiós áll készen a bevetésre.

Nem a levegőbe beszélt a Brassói Corona jégkorongcsapatának vezetősége, amikor azt mondta, hogy a napokban újabb sportolók csatlakoznak a kerethez. Elsőként a 29 esztendős Ben Wilson, aki ju­ni­orként WHL-t nyert, majd első felnőtt idényében rögtön 30 meccset kapott az NHL előszobájának tekintendő AHL-ben. Igaz, ott megragadni nem tudott, hogy végül karrierje nagy részét az ECHL-ben töltse.
Nem egy kalandozó típus, hiszen az elmúlt hét esztendőt egyazon alakulatban, a Kalamazoo Wings csapatában töltötte, ahol ráadásul csapatkapitány is volt.
Wilson a Corona hetedik légiósa Cody Carlson, Josh McFadden, Olivier Dame-Malka, Tomas Klempa, Carlo Finucci és Albert Zagidulin után. Igaz, utóbbi honosítása folyamatban van.
Edzőmeccseket tudtak le
A jégkorong Erste Ligában szereplő alakulatok zöme már a felkészülési mérkőzéseknél tart. A Gyergyói HK, mint ismert, 9–2-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák ellen. Utóbbiak a Ferencváros ellen is jégre léptek, akik ellen két harmadon át remekül tartották magukat, de a zárófelvonást már nem bírták, és négygólos vereséget szenvedtek. A MAC-HKB is túl van már három összecsapáson, és Kangyal Balázs tanítványai folyamatos fejlődést mutatnak. Kezdésként Nyitrány még sima ötgólos vereséget szenvedtek, ám a hétvégén Besztercebányától csak 4–1-re, majd Zólymótól 5–3-ra kaptak ki.
Tegnap este lapzárta után a Vasas, illetve a Fehérvári Titánok csaptak össze. A legközelebbi összecsapás keddre van betervezve, amikor a Gyergyói HK a Hydro Fehérvár AV19-et fogadja Érden.

A Brassói Corona kerete
Kapusok: Patrik Polc, Tőke Zoltán.
Hátvédek: Mihály Ede, Gajdó Tamás, Andrei Haraga, Cody Carlson, Josh McFadden (Landshut), Olivier Dame-Malka (Nice).
Csatárok: Roberto Gliga, Radim Valchar, Tranca Dani, Péter Balázs, Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Albert Zagidulin, Gajdó Balázs, Rareș Vasile, Pavlo Boriszenko, Tomas Klempa (MAC Újbuda), Carlo Finucci (Fife Flyers), Iulian Corneanu (Sportul Studențesc), Ben Wilson (Kalamazoo Wings).
Másodedző: Zsók Levente.
Vezetőedző: Dave MacQueen.
Eltiltott: Bors Huba.
Távoztak: Bíró Gergő (Gyergyói HK), Bíró Mátyás (Galaci VSK), Bíró Ottó (Galaci VSK), Szabó Dávid (?).

Hirdetés

Hirdetés