Csíkszeredai polgármester-választás

Tőke Ervin Korodi kihívója

Bemutatkoztak a jelöltek

Tőke Ervint indítja Csíkszereda polgármesteri tisztségéért az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) a szeptember végi önkormányzati választásokon – jelentették be tegnap, a csíkszeredai Mikó-vár előtt megtartott sajtótájékoztatójukon a koalíciót alkotó Magyar Polgári Párt (MPP) és Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) képviselői.

Mezei János, az MPP elnöke és az EMSZ társelnöke emlékeztetett: a két párt az önkormányzati választások után egyesülni fog. Szövetségkötésükre közösségi igény is volt – fűzte hozzá. Ezt követően bejelentette: Tőke Ervin az EMSZ hivatalos csíkszeredai polgármesterjelöltje, illetve Péter Lukács, Csíkcsicsó polgármestere újrázni készül, megőrizné jelenlegi tisztségét. Hozzáfűzte: ő maga Hargita Megye Tanácsa elnöki tisztségét pályázza meg az önkormányzati választásokon. Azon a határozott véleményen van, hogy megérett az idő a változásra. Mint kifejtette: nem lehet tétlenül nézni, hogy Hargita megye veszít területéből a szomszédos megyék javára és elveszíti természeti kincseit. Csomortányi István, az EMNP elnöke és a EMSZ társelnöke ugyanakkor elmondta: a pártszövetség jelöltállítása az előre eltervezett ütemben halad, a törvényes határidőn belül fogják befejezni.
Tőke Ervin szerint Csíkszereda legfontosabb feladata az otthonteremtés és a kivándorlás megakadályozása. Mint kifejtette: ne különböző érdekcsoportok harcán múljon, hogy milyen beruházások valósulnak meg, hanem a város lakóinak a kényelme kell legyen az elődleges szempont. Péter Lukács elmondta: azért szeretne újrázni, mert folytatni szeretné a már elkezdett projektjeit a község élén. Hozzáfűzte: Csíkcsicsóban már az előző önkormányzati választásokon működött helyi szinten az együttműködés az MPP és az EMNP között. 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés