Fiataloknak szánt bemutató

Találkozás a Zöld macskával

Jelenet az előadásból. Nem lesz könnyű élmény

Életszerű kocsmaszínházzal indítja új évadját a Tomcsa Sándor Színház. Kortárs hazai szerző aktuális problémákat feszegető drámáját elsőként a Mokka kávéházban mutatják be ma este. Izgalmas látványvilág, dübörgő zene, sok mozgás fűszerezi az üzenetet – bepillanthattunk a próbafolyamatba.

Újabb kocsmaszínházi produkciót rendez Tóth Árpád, a székelyudvarhelyi teátrum művésze, sorban ez már a hatodik. Ezúttal Elise Wilk Zöld macska című darabját választotta, Pálffy Zsófia fordítása alapján állított színpadra. A darab szereplői fiatalok, öten vannak. A cselekmény napjainkban történik, helyszíne egy kisváros.

Elképzelt valóság
Közel fél órát láthattunk a darabból a hétfői próbán, a tapasztaltak alapján kijelenthető, hogy újabb lendületes, elgondolkodtató kocsmaszínházi élményben lehet részük azoknak, akik majd megnézik a Zöld macskát. Olyan fiatalokról szól, akiknek háttere közel sem „rózsaszínű”, olyan problémák miatt, amik mifelénk is egyre gyakoribbak: szülők válása, alkoholizmusa, külföldi munkavállalása, stb. Az élet csapda számukra, a fojtogató mindennapokból pedig egy elképzelt valóságba menekülnek. Ezt már a próba szünetében mondta el Tóth Árpád rendező, és – mint kiderült – választása tulajdonképpen jól illeszkedik a sorba, hiszen a korábbi kocsmaszínházi előadásai is a szülők és gyerekek közötti kapcsolatot, hatást, befolyást boncolgatták.

Több helyszínen is játsszák
Életszerű a darab, mert életből vett helyzeteket nagyít ki, látványban, hangzásban, zenében is közel hozza az el-eltévedő fiatalok világát. Ila Gábor és Pál Attila színművész járult hozzá a zenei világhoz, a mozgást maguk az alkotók tervezték meg. 
Első alkalommal ma este 20 órától találkozhat a nagyérdemű a Zöld macskával. Igazából a hét elején már alig volt jegy az előadásra, de megtudtuk, hogy szeptember 24–25-én is játsszák, a helyszínek még szervezés alatt. Ma mintegy 60 nézőt tudnak fogadni a Kőkereszt téri vendéglátóhelyen. A további előadásokért a színház Facebook-oldalát érdemes figyelni.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés