Nem ment a Sportklubnak és a GYHK-nak

Súlyos és meglepő vereségek

A sok hibával játszó csíkiaknak nem volt esélyük a Fradi ellen —   fotó: ersteliga.hu

Csúcsrangadót veszített a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a Ferencváros-Telekom otthonában, míg a Gyergyói HK a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként volt kénytelen kapitulálni. Sok idő nincs a gondolkodásra, hiszen ma újabb mérkőzések következnek.


Az éllovas Ferencváros-Telekom biztosan nyerte meg a Csíkszereda elleni rangadót. A Brassó másodszor is legyőzte a Titánokat, míg az utóbbi időben vereséget vereségre halmozó Dunaújváros szétlövésben múlta felül a Gyergyót.
A Ferencváros – Sportklub találkozón jó tempót diktáltak a csapatok, mindkét oldalon voltak helyzetek, sőt a csíki oldalon több ziccer is kimaradt, hogy annak rendje s módja szerint az első gólt az FTC szerezze, hét perc után Nagy Gergő ért bele Hodgman lövésébe. A Fradi első emberelőnyével is élni tudott, Ellerby távoli lövését nem tudta hárítani Szamankov. Sőt a vendégek kapusa másfél perccel később is tehetetlen volt, Tóth Adrián okos passzát az egyedül maradt Németh lőtte be. A Sportklub időt kért és kapust cserélt, érkezett László Arnold. Mutattak is életjeleket a szeredaiak, és végül Láday lövése Arany lába között a hálóba került, így a 17. percben összejött a szépítés.
A csíkiak emberelőnyben kezdték a második felvonást, ám a hazaiak növelték vezetésüket, Karmeniemi talált be. Bíró kapott 2+2 percet, de ezzel nem élt az FTC, ám a következő kiállítással már igen, a kijátszott akciót Kóger fejezte be közelről. És itt még nem volt vége a zöld-fehér hengernek, Hodgman szép csel után fonákkal emelte be a hatodik gólt. A harmad végén Sarcia és Tousignant vezette le bunyóval a feszültséget.
Az FTC a 45. percben tovább növelte a különbséget, Hajós is betalált. Erre viszonylag gyorsan válaszolt a Csíkszereda, emberelőnyben Taratuhin érkezett jól. Az utolsó tíz percben a vendégek próbáltak még közelebb zárkózni, ez Wishartnak sikerült is, de a Ferencváros így is fölényesen és magabiztosan győzött. Az éllovas Ferencváros ma az Opten Vasast fogadja, míg a Csíkszereda Újpestre látogat.
Dunaújvárosban sem volt jó székelynek lenni a legutóbbi fordulóban. A Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK találkozón felváltva jöttek a kiállítások, végül a 16. percben, éppen a hazaiak kiegészülése után, szerezte meg a vezetést az aktívabban játszó Gyergyónak Podlipnik. A második harmad áthúzódó hazai fórral indult, és Mazurek egyenlített is. A forgatókönyv végig ez maradt ebben a játékrészben: a GYHK ismét vezetéshez jutott, az Acélbikák pedig rendre válaszoltak. Koskiranta emberhátrányban szerzett gólját fórban Dansereau egyenlítette ki, majd Csergő találatára Szappanos felelt az utolsó percben.
Sőt a DAB a 47. percben először vezetett is, Turcotte volt eredményes. Ez a harmad rengeteg lövést hozott, a vendégek jóval többször próbálkoztak, és Troncinsky révén sikerült is egyenlíteniük.
A ráadásban sem unatkoztak a kapusok, de Bacashihua és Cooke és remekül védett, így jöhettek a büntetők. A szétlövést St. Pierre góljával az újvárosiak nyerték, így két pontot otthon tartottak.
A DAB így egy ponttal van lemaradva a Vasas és néggyel a Titánok mögött, a GYHK pedig hetedik. A székelyek ma a MAC HKB-hoz látogatnak, míg a Dunaújváros szombaton játszik a Vasassal.
A nap zárómérkőzésén a Brassói Corona másodjára is érvényesítette a papírformát a Titánok ellen, így beérték a DEAC-ot, és ma éppen Debrecenben zárják magyarországi túrájukat.
 

Erste Liga

Eredmények: Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 7–3 (3–1, 3–0, 1–2) /Nagy G. (8.), Ellerby (13.), Németh (14.), Karmeniemi (21.), Kóger (33.), Hodgman (36.), Hajós (45.), illetve Láday (17.), Taratuhin (47.), Wishart (52.)/; Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói Hoki Klub 5–4 (0–1, 3–2, 1–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel /Mazurek (21.), Dansereau (29.), Szappanos (40.), Turcotte (47.), St. Pierre (65. – GWS), illetve Podlipnik (16.), Koskiranta (26.), Csergő (36.), Troncinsky (52.)/; Titánok – Brassói Corona 2–5 (1–4, 0–1, 1–0) /Dobmayer (9.), Almási (52.), illetve Boriszenko (2., 10.), Tranca (16.), Molnár Zs. (19.), Dame-Malka (39.)/.


A további műsor

Ma: Ferencváros-Telekom – Opten Vasas HC (15.30), MAC HKB Újbuda – Gyergyói HK (19), Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19), Debreceni DEAC – Brassói Corona (21).
Péntek: Titánok – Újpest (18.30), Dunaújvárosi Acélbikák – Opten Vasas HC (19), Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Vasárnap: Gyergyói HK – Brassói Corona (18.30), Debreceni DEAC – Ferencváros-Telekom (21).

Hirdetés