Pozitív teszt a Titánoknál

Sofron góljával indult az idény

Budapesten indult útjára az idény, de a mai folytatás elmarad —   Fotó: MAC HKB / facebook

A csíkszeredai születésű Sofron István góljával, majd a MAC-HKB Budapest győzelmével vette kezdetét a jégkorong Erste Liga, amelynek ma estére tervezett folytatása elmarad. A Fehérvári Titánoknál is felütötte a fejét a koronavírus.

A MAC HKB Újbuda 6–3-ra legyőzte az Opten Vasas HC-t a jégkorong Erste Liga 2020/21-es idényének nyitómérkőzésén.
A szlovák ligából visszatérő MAC, valamint a Hokiklub Budapest összeolvadásából létrejött MAC HKB Újbuda játékosa, a csíkszeredai születésű Sofron István szerezte az idény első gólját a Tüskecsarnokban.
Az új névadó szponzorát szerdán bejelentő Vasas az első harmadban egyenlíteni tudott, ám a házigazda a második húsz percben ütött négy góllal eldöntötte a találkozót. Bár a záró felvonásban a káposztásmegyeriek két gyors góllal közelebb zárkóztak, a MAC egy emberhátrányos találattal lezárta az összecsapást.
Eredmény: MAC HKB Újbuda – Opten Vasas HC 6–3 (1–1, 4–0, 1–2) /Sofron (8., 25.), Schlekmann (22.), Molnár (32.), Nagy K. (32.), Orban (53.), illetve Turbucz (16.), Nagy M. (46.), Farkas (47.)/.

Újabb pozitív eset
Az Újpest, a Debreceni DEAC és a Ferencváros-Telekom csapatai után a Fehérvári Titánok keretében is pozitív teszteket vettek le. Elmarad a jégkorong Erste Liga 2020/2021-es idényének második meccse, a Fehérvári Titánok – Debreceni DEAC összecsapás.
– Szeptember 13-án a Titánok egy játékosának, valamint egy stábtagjának COVID-19-tesztje pozitív eredményt hozott. Az érintettek már több napja a klubvezetés által elrendelt házi karanténban tartózkodnak. A csapat tagjai közül jelenleg többen is gyanús esetnek minősülnek, esetükben, valamint a teljes keret tekintetében az előírásoknak megfelelően teszteket végeznek el. A Fehérvár AV19 SC emellett azonnali hatállyal felfüggesztette a Titánok edzéseit. A klubvezetés már a gyanús esetek megjelenése előtt megszüntette a Fehérvár AV19 SC két profi csapat keretei közötti átjárást, ezzel is csökkentve a közvetlen kontaktok számát. Az érintett játékos és stábtag enyhébb tünetekről eltekintve jól van, súlyos tünetek a gyanús játékosok esetében sem jelentkeztek. A klub minden előírást és intézkedést betartva, együttműködve a járványügyi hatóságokkal jár el, így a Fehérvár AV19 SC az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok teljes, ózonos fertőtlenítését rendelte el. Az esetekről a klub tájékoztatta a Magyar Jégkorong Szövetséget, a Titánok szeptember 14-i, DEAC elleni mérkőzése pedig a járványügyi helyzetre való tekintettel későbbi időpontban kerül megrendezésre – áll a fehérváriak közleményében.

Hirdetés

Hirdetés