Mégsem vásárol lélegeztetőgépeket az önkormányzat

Ózongenerátorokat kap minden tanintézmény

Ráduly Róbert. A kulturális élet fellendítésén is dolgoznak —   Fotó: Biró István

Újabb ózongenerátorokat vásárolt a csíkszeredai önkormányzat a város tanintézményei számára, ugyanakkor szerződést bontottak azzal a beszállítóval, amelytől a lélegeztetőgépeket vásárolták volna a megyei sürgősségi kórház számára – többek között erről számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

A helyi katasztrófavédelmi bizottság ülését követő sajtótájékoztatón Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere elmondta, a korábbi tervekkel ellentétben, mégsem vásárol lélegeztetőgépeket a csíkszeredai önkormányzat a Megyei Sürgősségi Kórház számára.
– A potenciális beszállító egészen augusztus végéig azzal hitegetett, hogy hozza a gépeket, aztán szeptemberben nemkülönben, aztán kiderült szeptemberben, hogy októberben hozzák, és mi, mivel a szerződésben foglaltakat nem tartotta be, a beszállítás nem teljesítése miatt felbontjuk ezt a szerződést – részletezte a város elöljárója.
Megjegyezte, a beszállító még a szerződésbontásra sem reagált. Hozzátette, a jelenlegi helyzetben amúgy is úgy tűnik, hogy nincs szükség újabb lélegeztetőgépek vásárlására, hiszen az elmúlt félévben a kórház felszereltsége is jelentősen javult, így a járványügyi helyzet romlása esetén is meg tudnak felelni a várható kihívásoknak. A városvezető azt is elmondta, hogy újabb 55 ózongenerátort vásároltak, amelyeket a következő napokban igyekeznek továbbadni a város tanintézményeinek.
Az elöljáró arról is beszélt, hogy a kulturális élet beindításán is munkálkodnak. Elmondta, a Filmszereda és a Filmtettfeszt vetítéseivel sikerült minőségi filmélményt biztosítani az érdeklődők számára, ám az előző évek rendezvényeihez képest idén messze alulmaradt a látogatottság. A polgármester szerint főként a tanulóifjúság és a szépkorúak hiányoztak a vetítésekről.
– Nagyon-nagyon kemény munka az intézményrendszerünk és a város számára, hogy ezeket az embereket vissza tudjuk csalogatni a kulturális életbe – tette hozzá Ráduly.
Megjegyezte: a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében bevezetett intézkedések ugyanilyen hátrányosan érinthetik a csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó 5. Csíkszeredai Könyvvásárt is, amelynek ezúttal is az Erőss Zsolt Aréna ad majd otthont. A könyves rendezvényre több mint 20 könyvkiadó jelentkezett. A könyvvásár hivatalos megnyitója csütörtökön 18 órakor lesz.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés