Paksról érkezik

NB1-es játékos az FK-nál

Bor Dávid

 

 

Az FK Csíkszereda bejelentette harmadik idei új igazolását, ezúttal viszont magyarországi játékos érkezik a labdarúgó másodosztályban érdekelt piros-feketékhez. Bor Dávid személyében egy, a magyar első osztály megjárt sportoló érkezik.

Azok után, hogy Magyari Szilárd a Soroksárhoz igazolt, míg Bajkó Barna befejezte az aktív labdarúgást, az FK Csíkszereda másodosztályú labdarúgócsapata szépen építi a keretét a következő idényre. János Norbert, illetve Takács Rares leigazolása után megvan a harmadik újonnan érkező sportoló is a magyarországi Bor Dávid személyében.
A 25 esztendős játékos egyéves szerződést írt alá az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapatával, aki már meg is érkezett Székelyföldre és elkezdte a közös felkészülést. Bor Dávid a magyar NBI-ben 2014. június 1-jén a Ferencváros – Paks (2–0) mérkőzésen mutatkozott be a vendég alakulatban, és 29 percet kapott. Novemberben a Lombard Pápa ellen 3–0-ra megnyert találkozón szerezte első gólját az első osztályban. 2016 tavaszán az NBII-es Balmazújváros játékosa volt kölcsönben, majd megfordult a Dorog FC, Soproni VSE és Soroksár csapatában. Azok közé a labdarúgók közé tartozik, akik a megyei másodosztálytól kezdve az élvonalig gólt szereztek minden bajnoki osztályban. Az NBII-ben közel 100 alkalommal lépett pályára. 2017 májusában egy edzésen koponyaalapi törést szenvedett, így hosszabb kihagyás várt rá.
Legutóbb a magyar NB1-es Paksi FC játékosa volt, ahol az elmúlt idényben kilenc alkalommal a cserepadon ült, kétszer lépett pályára és az Újpest FC ellen gólt is rúgott.

Hirdetés

Hirdetés