Megreformálnák a Kontinentális-Kupát: Keményebb csoportba kerülhet a Csíkszeredai Sportklub

Van esély rá, hogy a Sportklub – Fradi meccs összejöjjön —   Fotó: Pál Zoltán

Videokonferenciát tartott a nemzetközi szövetség, amelyen szóba került a jégkorong Kontinentális-kupa megreformálása is. Egy körrel lerövidülne a sorozat, összevont csoportok lennének, amely alaposan megnehezítené a Csíkszeredai Sportklub reményeit, de nívós ellenfelek jutnának.

Korábban írtunk arról, hogy a Román Jégkorong Szövetség döntése értelmében a Csíkszeredai Sportklub részt vehet Európa második számú európai kupasorozatában a Kontinentális-kupában, köszönhetően a Román-kupa-diadalának.
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) legutóbbi videokonferencia-tanácskozásán szóba került a sorozat megreformálásának lehetősége is. A csapatok összlétszáma nem változna, tehát a székely csapat ott lesz vagy lehet majd a sorozatban, miként a magyar bajnok Ferencváros-Telekom is.
Az IIHF arról tanácskozott, hogy az eredetileg betervezett négy fordulót lerövidíti háromra és a második meg a harmadik fordulót összevonja. Ez azt eredményezné, hogy nem két, hanem négy négyes csoport lenne a második fordulóban, amelyek győztesei jutnának be a sorozat fináléjába.
Az első selejtezőkörben nyolc csapat – a szerb, a spanyol, az észt, az izlandi, a horvát, a török, a bolgár és a belga bajnok – fog küzdeni két csoportban szeptember 18–20. között. A két csoport első helyezettje jutna a második körbe. Itt húznák össze a társaságot négy négyes csoportba. Az első forduló két győzteséhez csatlakozna a Csíkszeredai Sportklub, a Ferencváros-Telekom, az olasz, a francia, az ukrán, a szlovén, a kazah, a brit, a fehérorosz, a lengyel, a dán, illetve a lett bajnok. Ezeket a csoportküzdelmeket a tervek szerint október 16–18. között rendeznék. A döntőbe a csoportgyőztesek jutnának be, és azt a jövő év január 8–10. közti időszakra tervezik.
Ebben a sorozatban is nagyon kérdéses, hogy mely csapatok tudják vállalni az indulást, hiszen a jégkorongot sem kímélte a járvány okozta válság.

Remek igazolás Újpesten
Chris Bodó kanadai születésű, magyar válogatott csatár az UTE jégkorongcsapatában folytatja pályafutását. A fővárosi együttes tegnap délutáni közleménye szerint a kettős állampolgárságú játékos a MAC Újbuda együttesétől szerződik a negyedik kerületiekhez.
Bodó a MAC előtt az amerikai egyetemi ligában, Székesfehérváron, illetve a német másodosztályú Lausitzer Füchse csapatában is szerepelt. Budapesti együttesében három szezon alatt 132 alkalommal lépett jégre, 50 gólt ütött és 82 gólpasszt adott.

Nem kaphatják meg a vébét!
A 2021-es elit jégkorong-világbajnokságot lemondó Svájc a 2026-os vb házigazdája lehet, nem a 2023-asé – mondta René Fasel, a sportág nemzetközi szövetségének (IIHF) elnöke.
Az IIHF első emberét azután kereste meg az orosz hírügynökség, hogy egyes sajtóhírek szerint Svájc bejelentkezett a 2023-as vb rendezőjének Oroszország helyére, azon az alapon, hogy késésben van a szentpétervári vadonatúj hokiaréna építése.
„Szó sincs semmiféle változtatásról, a helyszínek adottak: 2021-ben Fehéroroszország és Lettország közösen, 2022-ben Finnország, 2023-ban Oroszország, 2024-ben Csehország, 2025-ben pedig Svédország bonyolíthatja le a világbajnokságot. Úgy gondolom, jelen helyzetben bármelyik torna esetleges cseréjéről beszélni túlságosan is korai lenne” – jelentette ki Fasel, hozzátéve, hogy a helyzet csak akkor módosulhat, ha Szentpétervár nem készül el időben az új csarnokkal.
Az idén május 8. és 24. között Zürich és Lausanne lett volna a gazdája a 16 csapatos tornának, amely azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradt, a 2021-es rendezést viszont Svájc a pandémiából fakadó gazdasági okok miatt nem vállalta.

Darvas Attila
 

Hirdetés

Hirdetés