Két nap alatt több ezren látogatták meg

Megnyílt a Mini Erdély Park Szejkefürdőn

Fotó: Nagyálmos Ildikó

A még munkálatok alatt lévő parkban egyelőre negyvenkét híres erdélyi épület, városrészek és falvak makettjei láthatók, a Legendárium csapata viszont a továbbiakban szeretné bővíteni a kiállított kicsinyített épületek sorát, a tervek szerint közel hetven épületet szeretnének elhelyezni még idén a Szejkefürdő oldalában létesített parkban. A maketteket a székelykeresztúri származású Vajda Domokos készítette és Németh Hajnal Auróra képzőművész festette.
Fazakas Szabolcs ötletgazda arról is tájékoztatott, hogy két héten belül megnyílik az Orbán Balázs Látogatóközpont, a Mini Erdély Park területén pedig egy család- és gyermekbarát Mini Erdély szálloda is, sőt a gyerekek örömére a kisvasút is megérkezett, amelyet hamarosan üzembe helyeznek. Amennyiben meg tudják oldani a makettek védelmét az időjárástól, a park télen is nyitva tart – mondta Fazakas.
A Mini Erdély Park a hét minden napján délelőtt 10 órától este hétig látogatható, a belépő gyerekeknek és nyugdíjasoknak 8 lejbe, felnőtteknek 15 lejbe kerül. Augusztus 15-ig ingyenesen látogathatják azok a személyek, akik felmutatnak egy Székelyudvarhely környékén lévő étterem vagy szálláshely által kibocsátott számlát.

Hirdetés

Hirdetés