Matematikából és történelemből vizsgáztak

Ma zárul az érettségi

A végleges eredményekre több mint egy hetet kell várni —   Fotó: mediafax.ro

Az osztályuk profiljának megfelelően matematikából vagy történelemből érettségiztek tegnap a diákok. Ma, az utolsó megmérettetés a középiskolai képzés profiljának megfelelő választott tantárgyból lesz. Az óvások utáni végleges eredményeket július 5-én teszik közzé. 

Hargita megyében matematikából 1670-en, történelemből 745-en vizsgáztak a tegnap. A megmérettetésen 71 tanuló nem jelent meg. Az érettségi első két napjához hasonlóan ezúttal is minden a legnagyobb rendben zajlott. A megjelentek közül senkinek nem volt 37,3 Celsius-foknál magasabb láza és egyetlen tanulót sem kellett csalás miatt kizárni. 
Országos szinten 138 104 tanuló vett részt tegnap a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból tartott érettségi vizsgán, az oktatási tárca adatai szerint 5935-en nem jelentek meg. Közülük 57-en lakhelyi elkülönítésben, öten kórházban, illetve hatósági karanténban vannak. Egy vizsgázónál sem mértek 37,3 Celsius-foknál magasabb testhőmérsékletet. Országos viszonylatban összesen 105 tanulót zártak ki a vizsgáról csalási kísérlet miatt. Az érettségi utolsó írásbeli vizsgáját ma tartják. A választott tantárgyból mérik fel a végzősök tudását. Az óvások utáni végleges eredményeket július 5-én hozzák nyilvánosságra.

HN-információ
 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Legfrissebb hírek

Szerkesztők

Kategóriák

Cimkék