Karantén-bevásárlás: Telefonos alkalmazás segíti a munkát

_ —   Fotó: László F. Csaba / Illusztráció

Az immár egy éve működő applikáció, a Hamm segít csík­sze­redában azoknak, akik ételt vagy élelmiszert rendelnének házhoz. Az applikációt kifejlesztő cég vezetői online sajtótájékoztatón ismertették az alkalmazást, beszámoltak annak használatáról és a lehetőségekről.

A Hamm nevű telefonos alkalmazást egy fiatal csíkszeredai vállalkozás, a The Marketive fejlesztette ki, ugyanaz, amely a SzeredApp-ot is.
– Felismertük, hogy az igény egy hasonló szolgáltatásra létezik és nagy érdeklődést mutat – mondta Nagy Lajos ügyvezető.
Hozzátette, hogy a szolgáltatásnak jelenleg nincs versenytársa, illetve, hogy az applikációt Android és IOS rendszerre is publikálták februárban.

Megoldás a válság ideje alatt
Mint mondta, sok helyi szolgáltatót megkerestek, az induláskor öt étterem szerepelt a kínálatban. Ez mostanra 11-re bővült és Gyergyószentmiklóson, valamint Székelyudvarhelyen is elindult a tevékenység. Két hónap alatt több mint 3600 készülékre töltötték le a Hamm alkalmazást, amit naponta átlagosan 500-an használnak jelenleg.
– Más kereskedelmi egységek is megtalálhatók, mint a csíkszeredai Merkúr vagy a Gál Balázs Pékség, Székelyudvarhelyen a Helyénvaló Bolt, de akár a Mokka cukrászdából is lehet rendelni. A kijárási tilalom alatt, hogy ezzel segíteni tudjuk a helyi vállalkozásokat, a belépés utáni egy hónapos időszakban ingyenesen használhatják a szolgáltatást az újonnan csatlakozók – tette hozzá az ügyvezető.
Céljuk a terjeszkedés, hiszen nemcsak éttermek, hanem élelmiszert forgalmazó egységek is csatlakozhatnak. Március végétől már nemcsak készpénzzel, hanem kártyával is lehet fizetni az alkalmazáson keresztül megrendelt ételekért.

Helyi cégeket segítenek
– Fontos számunkra az is, hogy hozzájáruljunk a helyi gazdaság fejlődéséhez, fenntartásához, hiszen a technológiai fejlődés egyik alappillére a gazdasági megerősödésnek. Az alkalmazással lerövidíthető a szolgáltató és a kliens közötti kommunikáció, a rendelési idő is csökkenthető, valamint kiiktatható a fizikai kontaktus – fűzte hozzá Nagy Lajos, hangsúlyozva, hogy ez akár sok, karanténban lévő személynek, de akár idősebb lakóknak is a segítségére lehet.
A vásárlás néhány kattintással elvégezhető az alkalmazással, az árut a legrövidebb időn belül ki is szállítják.
A bevásárlás, rendelések megkönnyítése mellett a környezetvédelmet is szem előtt tartják, ezért igyekeznek az éttermek számára újrahasznosítható tasakokat biztosítani vagy többször használatos edényeket, evőeszközöket.
– Az eddigi visszajelzések pozitívak, a felhasználók számára hasznos, gyors és kényelmes az applikáció használata. Ebben a válságos időszakban pedig sokak számára nyújthat megoldást – zárta a tájékoztatót az ügyvezető.

Fülöp Orsolya
 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés