Még „csak” a szerződést kellene aláírja

Jason Morgan maradhat Csíkszeredában?!

Nem változnak a célok, de biztosan nehezebb lesz elérni —   fotó: Pál Zoltán / archív

 

 

Egyben marad a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának gerince, és ennek fényében a soron következő idényben is bajnoki címre pályáznak a csíkiak. Minderről Hozó Levente másodedző nyilatkozott, aki megjegyezte, hogy tudomása szerint Jason Morgan is megegyezett már a klub vezetőségével.

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az előző idény alapszakaszában és a rájátszásban remekül szerepelt, míg a középszakaszbeli gyengélkedés a sérüléshullámnak és egy kis elkényelmesedésnek tudható be – mondta Hozó Levente másodedző az Erste Ligával kapcsolatban. A megosztott aranyérmes együttesnél együtt marad a hazai mag, és több légiós is aláírt. A klubnál ígérik, jövőre is számolni kell velük a ligában.
Minderről az Erste Liga hivatalos oldalának nyilatkozott a másodedző, aki a múlt szezonnal kapcsolatban megjegyezte: „Az alapszakasz megnyerése, a Bíró László-kupa elhódítása után nagy volt az ünneplés, hiszen először sikerült ezt elérnünk. Jó szériában voltunk, simán végeztünk az élen. Aztán a középszakaszban sérülésekkel küzdöttünk és kicsit elkényelmesedtünk, hátradőltünk, ennek meg is volt az eredményre. A középszakasz végére felépültek a sérültek, így a rájátszást a legjobb összeállításban tudtuk kezdeni. A DEAC elleni negyeddöntőben uraltuk a szériát, egyszer veszítettünk, de akkor is csak hat másodperccel a vége előtt kapott góllal. Mi nyomtunk erősen, a debreceniek a végére elfáradtak. Az elődöntőben székely csata következett, és mivel a Gyergyó hétmeccses negyeddöntő után érkezett, az sok erőt kivett belőlük, valamint sérültjei is voltak, nem azt a csapatot láthattuk, mint az alapszakaszban. Ezeket a meccseket simán domináltuk. A kisebb testvér elleni találkozókon a járvány miatt csak korlátozott számban lehettek jelen a nézők, így nem volt meg az igazi, nálunk megszokott hangulat. Ezt rossz volt átélni edzőként és volt játékosként. Olyan volt, mint egy gyenge román bajnoki egy egyetemi csapat ellen” – fogalmazott Hozó. A középszakaszra térve továbbá megjegyezte: „Az volt a legfontosabb tényező ebben, hogy több kulcsjátékos is lesérült, valamint ekkor kijött a fáradtság is rajtunk. Néha nehéz motiválni a játékosokat, hiszen sokat nyertünk zsinórban, nagy volt az előnyünk az alapszakaszban. Mi minden meccs előtt elmondtuk, hogy ugyanúgy meg kell nyerni ezt is, de nem gépekről, hanem emberi lényekről van szó.”
Hozó Levente a hosszas interjúban a jövőről beszélve kifejtette, hogy a kanadai Jason Morgan marad a vezetőedző, aki csak a szerződését kell már aláírja, miután a részletekben már megegyeztek a klub vezetőségével. „Szerdán beszéltem vele, azt mondta, hogy megegyezett a klubbal, már csak alá kell írni a szerződést. Úgy tudom, a felkészülés következő szakaszában már ő is velünk lesz” – jegyezte meg Hozó.
A folytatásban a tréner a felkészülésről szólva elmondta, hogy június 15-én kezdték meg a felkészülést és augusztus 1-jéig szárazon készülnek, majd ezt követően rajtol a jeges felkészülés Csíkkarcfalván.
„Profi sportolókról beszélünk, otthon mindenki a megtervezett program szerint dolgozott, ahogy a körülmények megengedték. Azonban az is igaz, hogy óvatosnak kell lennünk, mert ránk dupla megterhelés vár, az Erste Liga mellett a román bajnokságban is játszunk, egy szezonban több mint száz meccset kell játszani, sok utazással, az alapozás pedig nem elég ahhoz, hogy az erő végig kitartson. Előfordul, hogy egy hét alatt hat-hét mérkőzésen kell szerepelni. Tavaly is ezért dolgoztunk bővebb kerettel, máskülönben nem lehetne pihenőt adni egyes játékosoknak, és ezúttal is ezt tervezzük. A mostani felkészítést úgy csináljuk, hogy az energia minél tovább megmaradjon” – jegyezte meg Hozó a felkészülésből kiesett időről nyilatkozva.
Ami pedig a jövőt illeti, nem változnak a célok. „Eddig sem voltak könnyűk ezek a meccsek (a Brassó, illetve a Gyergyói HK elleniek – szerk. megj.), de a következő szezonban talán még nehezebbek lesznek. Sokszor játszunk úgy ellenük, hogy az eredmény a román bajnokságba is beleszámít, így különösen fontos a jó szereplés. Fel kell menni a jégre, és ott kiderül, hogy ki a jobb. Ahogy mindig, ezúttal is az, hogy nyerjünk meg mindent: az Erste Ligát, a román kupát és a román bajnokságot. Meccsről meccsre kell haladni, maximális odafigyeléssel, és remélem, hogy sérüléshullám nélkül. Olyan csapatunk lesz, amely e célok elérésére képes” – mondta Hozó Levente.

Hirdetés

Hirdetés