Gyergyószentmiklós

Ismét fizetéses lesz a parkolás

Napelemes parkolóórák Gyergyószentmiklóson. Újból fizetésessé válik a szolgáltatás

Rövidesen újraindul a fizetéses parkolási rendszer Gyer­gyó­szent­mik­ló­son. A forgalmasabb városrészeken helyezik üzembe először a parkolóórákat, a bevételből fokozatosan bővítik a rendszert. A cél az, hogy a lakónegyedekben is megfelelő parkolókat alakítsanak ki.

Ismét megjelentek a parkolóórák Gyergyószentmiklós főterén és az oda vezető utcákban. A beüzemelésük és a tesztidőszak után ismét fizetésessé válik a parkolás ezeken a városrészeken. Ezzel a zsúfoltságot akarják felszámolni és elérni azt, hogy rend legyen a főtéren, gördülékeny legyen a forgalom. A parkolási díjakból befolyt összeget pedig további parkolók kialakítására fogják fordítani.
– Az elmúlt három évben, mióta a fizetéses parkolási rendszer megszűnt Gyergyószentmiklóson, azt tapasztaltuk, hogy nagyon sok sofőrnek okozott bosszúságot a szabad parkolóhelyek hiánya – vázolta a város polgármestere, Nagy Zoltán.
Mint mondta, a főtéren a legrosszabb a helyzet, ott gyakran több kör megtételére kényszerülnek a sofőrök míg szabad parkolóhelyet találnak. Erre kínál megoldást az új parkolási szabályzat, amely övezetekre osztja a városi parkolóhelyeket. A központi park mentén az A övezetet képezik a parkolók, itt legfennebb két órára lehet majd jegyet váltani, bérletet pedig egyáltalán nem. Az intézkedéstől azt várják, hogy ismét gördülékeny legyen itt a forgalom. A B övezetet a főtérre vezető utcák képezik, a fizetéses parkolás beindul ismét ezeken a városrészeken is. A C zónát a távolabb eső utcák képezik, ott egyelőre ingyenes marad a parkolás.
Az önkormányzat saját kézben tartja ezúttal a szolgáltatást, és mindössze kilenc napelemes parkolóautomatára volt lehetősége költségvetési forrást elkülöníteni. Az elképzelés az, hogy a bevételből bővítik a tevékenységet.
– A fizetéses parkolás működtetéséből származó bevételeket visszafordítjuk a szolgáltatásba, hogy újabb parkolókat alakíthassunk ki. Amikor a főutak mentén ezzel végeztünk, a lakónegyedekben is szeretnénk kialakítani parkolóhelyeket amiket majd kizárólag az ottlakók számára fogunk bérbe adni – ismertette az elképzelést a polgármester. 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés