Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ: Virtuális galéria és adatgyűjtés

A járványhelyzet miatt megváltozott körülmények ellenére is szeretne kulturális értéket felmutatni az erre fogékonyaknak a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ. Alternatív megoldásokban gondolkodva és a virtuális tér adta lehetőségeket kihasználva igyekeznek jelen lenni a kultúrafogyasztók életében.

Három magyarországi és két hazai kiállításunk maradt el a járványhelyzet kialakulása óta, a nyári időszakra tervezett tárlataink sorsa is bizonytalan. Ebben az időszakban csökkentett létszámmal dolgozva egy virtuális galéria létrehozásán munkálkodunk, honlapunkon (www.ccal.ro) nagyon sok képzőművészeti alkotás fotója és a művekről szóló információ található meg, illetve folyamatban van egy katalógus elkészítése, amely a tervezett kiállítások anyagához kapcsolódik. Ebben az időben készül a Hargita Megyei Kulturális Központ által a megye új kulturális stratégiája, ennek kapcsán a Gyergyói-medence térségében adatgyűjtést végzünk, illetve értékeljük a beérkező adatokat – nyilatkozta érdeklődésünkre Kolcsár Béla, az intézmény igazgatója.
Idén május 24.–június 2. között a Hargitai Megyenapok virtuális kiadása zajlik, amelynek gyergyói-medencei programjait a szárhegyi alintézmény fogja össze: azok a civil szervezetek, egyesületek, intézmények, amelyek szeretnének bekapcsolódni, online kulturális élményt nyújtani, szándékukat a kastelylazar@gmail.com címen jelezhetik.
A szárhegyi központ nyári táboraival kapcsolatban sok még a bizonytalanság – mondta Kolcsár Béla, hozzátéve: amennyiben nem valósulhatnak meg, igyekeznek alternatívákat keresni, hogy az adott helyzethez alkalmazkodva is tudjanak kulturális élményt biztosítani.

Boncina-Székely Szidónia
 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés