Átmeneti kiadás, családcentrikus jelleggel

Gasztronómiai és szabadidős fesztivál Borszéken

Borszék várja a fesztiválozókat hétvégén —   Fotó: Boncina-Székely Szidónia

A járványügyi jogszabályok és előírások betartásával átmeneti kiadásban jelentkezik idén a Borszéki Bogrács Fesztivál. A családcentrikus, kulturális és szabadidős jellegű, háromnapos esemény programjából nem marad ki a gasztronómiai utazás sem, ugyanakkor újdonságokkal is készülnek a szervezők.

Koncertek, sportesemények, filmvetítések, fotókiállítás, sakkverseny, turisztikai konferencia és az elmaradhatatlan gasztronómiai utazás – ezekkel a programpontokkal várja a természet és a finom ételek szerelmeseit szeptember 4–6. között a Secvente Egyesület és Borszék Város Önkormányzatának közös rendezvénye.
Holnap fotókiállítással és filmvetítéssel várják az érdeklődőket a Reménység sípálya területén; szombaton délelőtt – a fesztivál újdonságaként – nézők nélküli sakkverseny lesz a Montana Villa udvarán, délután pedig Filip Zsombor klasszikusgitár-koncertjén vehetünk részt a bukaresti Balassi Intézet közreműködésével. Emellett családi turizmus témakörben hallgathatunk előadást a sípálya szabadtéri színpadán, de a középkori zenét játszó Codex együttes és EMERIC Imre koncertjén is részt vehetünk ugyanitt, majd este nyolc órától filmeket is nézhetünk.
Elsősorban kulturális és szabadidős fesztivál lesz az idei, hiszen a hagyományos főzőverseny, illetve kulináris bemutató megszervezésére a járványügyi korlátozások miatt nem kerülhet sor. Ugyanakkor nem szerettük volna, ha elmarad a fesztivál, hiszen sok bátorítást kaptunk a lakosságtól, nagyon várja mindenki az eseményt. A gasztronómiai jelleg megőrzésére is találtunk megoldást: öt partnervendéglő vasárnap bográcsos ételekkel várja az idelátogatókat – nyilatkozta érdeklődésünkre Dan Burlac főszervező.
Vasárnap emellett több sportversenyt is terveznek: hegyi terepfutás, tájékozódási futóverseny, hegyibicikli, valamint siklóernyő-bemutatóknak örvendhet a látogató. 
A szervezők fokozottan figyelnek az egyészségügyi és távolságtartási szabályokra. A Reménység sípálya teljes területét úgy alakítják, hogy a családok asztalokhoz ülhessenek: kis szigetek létrehozásával biztosítják a lehetőséget, hogy mindenki be tudja tartani a távolságokat. 
Az eseménynek szentelt területre a belépés egy erre a célra kialakított kapun keresztül történik, ahol testhőmérséklet-mérésre is kell számítani. Ugyanakkor a fesztivál ideje alatt kötelező a védőmaszk viselése, valamint a kézfertőtlenítő használata – áll a borszéki önkormányzat által kiadott közleményben.
Az esemény teljes programja, valamint a részvételi szabályok a Ceaun Borsec Festival közösségi oldalán, valamint a Borszéki Turisztikai Információs Irodában található meg.

Hirdetés

Hirdetés