Fontosabb a betegségek megelőzése

Az egészség mindenek előtt. Korodi ismertette elképzeléseit —   Fotó: László F. Csaba

A betegségmegelőzés fontosságáról beszélt elsősorban Korodi Attila, csíkszeredai RMDSZ-es pol­gármesterjelölt a tegnapi saj­tó­tájékoztatóján, egyúttal egészség­ügyi elképzeléseit is ismertette. 

Korodi Attila, csíkszeredai RMDSZ-es polgármesterjelölt az egészségüggyel kapcsolatos terveit, elképzeléseit ismertette. A tegnap tartott sajtóeseményen a polgármesterjelölt kiemelte, hogy az egészségügyi prevencióról szóló programokat fontosnak tartja elindítani, meghonosítani, valamint működőképessé tenni Csík­szeredában. 
A sajtóeseményen dr. Tran­dafir Orbán Tímea fogorvos, Ambrus Lilla háziorvos és Sógor Enikő pszichológus, pszi­choterapeuta tanácsosjelöltek is megszólaltak a szakterületükhöz tartozó kérdésekről. Korodi Attila korábbi kijelentéseivel egybehangzóan hangsúlyozták a prevenciós vizsgálatok fontosságát újszülött kortól egészen az időskorig. Ők inkább betegségek megelőzésére fektetnék a nagyobb a hangsúlyt, nem föltétlenül azok kezelésre. Azt tervezik, hogy a betegségmegelőzéshez szükséges központot is létrehoznának, az önkormányzat segítségével szűrőprogramokat biztosítanának, illetve a tanintézmények rendelőit kellőképpen felszerelnék ahhoz, hogy már gyerekkorban elkezdődjenek ezek a vizsgálatok. 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés