Választási kampány

Fejlesztenék a lakónegyedeket

Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A Virág negyedi ANL-tömb­há­zak mellé hívott össze saj­tó­tá­jé­koz­ta­tót tegnap a gyer­gyó­szent­mik­ló­si RMDSZ. A tömb­ház­ne­gye­dek fejlesztésére vonatkozó terveiket ismertette Csergő Tibor polgármesterjelölt és a szövetség több tanácsosjelöltje. 

Sok a tennivaló a lakónegyedekben, hogy jobbak legyenek az életkörülmények. Az RMDSZ csapata úgy gondolja, hogy ezen a téren sok a feladat, főleg hogy a város lakóinak több mint fele tömbházakban lakik – vázolta a gyergyószentmiklósi ANL-tömbházak mellett tartott sajtótájékoztatón Barti Tihamér tanácsosjelölt. A helyszínválasztásról azt mondták, hiába viszonylag újak ezek a tömbházak, 10 év alatt a környezetüket nem sikerült rendezni, se parkolókat, se zöldövezeteket nem alakítottak ki ott. 
– Ez a városvezetés, ez a konjunktúra, amely 12 éve irányítja a várost, mind a mai napig nem végezte el ezt a beruházást, egy látszatmunkának vagyunk valamennyien a szemtanúi. Mi, az RMDSZ színeiben induló jelöltek úgy látjuk, hogy fontos a lakónegyedeknek is reményt adjunk a változásra, arra, hogy lehet itt jó dolgokat kivitelezni – vázolta Csergő Tibor András polgármesterjelölt. A gyergyószentmiklósi RMDSZ választási programja több pontban is foglalkozik a tennivalókkal a lakónegyedekben, ezeket is ismertették. Mintaprojekt alapján mindhárom lakónegyedben berendeznek egy-egy területet közösségi használatra. A tömbházszigetelési program felgyorsításával is a lakónegyedek élhetőbbé tételét szeretnék elérni. Tervezik a távhő árának csökkentését is, akár 20 százalékkal. 
– A három évvel ezelőtt kihátráló magáncég által megszabott áron szolgáltat mai napig az önkormányzat cége. Úgy gondolom, hogy egy új árpolitikában kell gondolkoznunk, és szorgalmazzuk, hogy a következő mandátumban, amennyiben ésszerűsíteni lehet a technológiai működést, amennyiben a nyersanya-
gokhoz olcsóbban hozzá lehet jutni, minden évben lépcsőzetesen csökkenteni fogjuk a távhő árát 5, 10, 15, maximum 20 százalékkal. Úgy érzem, hogy ez kivitelezhető – fejtette ki Csergő Tibor, és hozzátette, ezzel el lehet érni, hogy a tömbházlakók ne meneküljenek a tömbházakból. 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés