Hirdetés


Lerövidült a programjuk

Élőben a Gyergyói HK meccse

Készülnek a gyergyóiak a ma esti mérkőzésre

Elmarad a Gyergyói HK gyetvai kiszállása, vagyis a holnap esti meccse. Ugyanakkor a ma este esedékes Gyergyói HK – Dunaújvárosi Acélbikák összecsapást megrendezik.

A Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata Érden készül az Erste Liga, illetve a román bajnokság rajtjára, ahol többek között három felkészülési mérkőzés is szerepelt műsoron.
A „sor” eleje nem módosult, ami a felkészülési meccseket illeti, hiszen ma kora este, 19 órától Malcolm Cameron legénysége a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja, „hazai környezetben”. A mérkőzést ráadásul élőben is közvetítik a Gyergyói HK YouTube csatornáján.
A rendszerbe viszont hiba csúszott, hiszen a második ellenfél a szlovák extraligában szereplő Gyetva lett volna. Erre az összecsapásra viszont nem került sor, hiszen Felvidéken szigorúbb járványügyi szabályok léptek érvénybe. A mérkőzés így elmarad, és az esetleges pótlásáról még nem esett szó, de erre kevés az esély.
– Dolgozunk azon, hogy másik ellenfelet találjunk egy felkészülési mérkőzéshez a HC Detva 07 helyett. A fejleményekről időben tájékoztatjuk majd szurkolóinkat – írják közleményükben a gyergyóiak.
A harmadik összecsapást viszont már megrendezik. A Gyer­gyói HK ezen a mérkőzésen az osztrák bázisú, ám névváltoztatáson átesett ICEHL-es Hydro Fehérvár AV19-et fogadja augusztus 25-én. A mérkőzés pontos kezdési időpontja még nem ismert.

Edzésben a Brassói Corona is
A Gyergyói HK-hoz és a Csík­szeredai Sportklubhoz hasonlóan, jégen készül már a Brassói Corona is. A Cenk alattiak eddig szárazon készültek Zsók Levente, illetve Fülöp Rajmond vezetésével, ám a jeges felkészülés kezdetével csatlakozott a vezetőedző Dave MacQuen is. A jeges edzések kezdetével ugyanakkor csatlakozott a kerethez a légiósok egy része is. Így a kerettel készül Josh McFadden, Tomas Klempa, Carlo Finucci, Olivier Dame-Malka vagy épp Cody Carlson is. A napokban csatlakozik a kerethez a honosítás előtt álló Albert Zagidulin is.
A brassóiak közleménye ugyanakkor megjegyzi, hogy a napokban újabb játékosok érkeznek a csapathoz.

Elmarad a DEAC – Titánok mérkőzés
A debreceniek a közösségi oldalukon értesítették erről az érdeklődőket. A két együttes tegnap este találkozott volna egymással.
– Tisztelt Szurkolóink, szeretnénk önöket tájékoztatni, hogy egészségbiztonsági okokból klu­bunk a sportolóinkon elvégzett koronavírustesztek eredményének megvárása miatt a szerdán (augusztus 19.) 18-tól kezdődő DEAC – Fehérvári Titánok felkészülési mérkőzés elmarad. Aggodalomra semmi ok, csupán az előzmények ismeretében ebben a helyzetben ez a legfelelősségteljesebb megoldás. Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! – írják a debreceniek.
Mint arról beszámoltunk, az UTE egy nem nevesített játékosa elkapta a koronavírust. A lilák ezt megelőzően éppen a Debrecen vendégeként játszották le első felkészülési meccsüket az előszezonban.

Hirdetés