Fellendítenék Csíkszereda turizmusát

Elképzelések, tervek

Szikszai Tamás, Korodi Attila és Varga Csaba. Terveiket ismertették

Csíkszereda turisztikai fejlesztéséről szóló terveit ismertette hétvégi sajtótájékoztatóján Korodi Attila, az RMDSZ csíkszeredai  polgármesterjelöltje.


Amegyeszékhely turizmusával kapcsolatos terveit, elképzeléseit ismertette Korodi Attila, csíkszeredai RMDSZ-es polgármesterjelölt. A múlt pénteken tartott sajtóeseményen a polgármesterjelölt kiemelte, hogy célja egy nyitott Csíkszeredát létrehozni, amely nemcsak a saját lakóit, hanem az idelátogatókat is befogadja és megfelelőképpen be is kapcsolja a város életébe, megmutatja a város értékeit. 
Varga Csaba tanácsosjelölt az eseményen elmondta, olyan Csík­szeredát szeretnének, amely­ben sok a találkozási pont. Mint részletezte, tervezik több új rendezvénysorozat szervezését is. Ezek egyaránt lehetnek sport-, kulturális, vallási események, de akár vállalkozásokhoz is kapcsolódhatnak. Az új rendezvénysorozatok mellett ugyanakkor a már meglévő, hagyományos eseményeket is szeretnék megerősíteni, mint az Ezer Székely Leány Napját. Ezenkívül néhány régi, de azóta megszűnt rendezvényt újraélesztenének.
A városi strandok újjáépítéséről, átalakításáról számolt be Szikszai Tamás tanácsosjelölt. Elmondta: fontosnak tartják egy kellemes városkép kialakítását, a városbejáratok egységesítését, kiépítését, valamint különböző városrészek bővítését, újjáépítését. 
 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés