Hirdetés


Gyergyói-medence

Elektromos hulladékgyűjtés lesz

Júliusban több mint 10 tonna elektronikai hulladékot adtak le Gyergyószentmiklóson

Összegyűjtik az elektronikai hulladékot Gyergyószentmiklóson és a környező községekben. Ezúttal is ajándék jár a nagyméretű háztartási gépekért, ezeket el is szállítják a házaktól. 

A meghibásodott, régi elektronikai hulladékot gyűjtik össze a napokban a Gyergyói-medencében, szombaton pedig új helyszínen fogadják a leadni való elektronikai cikkeket, a Kossuth Lajos utca 183. szám alatti székhelyen. Itt egyébként folyamatosan leadhatóak lesznek az elromlott gépek, a Közüzemek udvarán viszont megszűnik a gyűjtőpont. 
Szombaton 9 és 17 óra között zajlik a gyűjtés a volt Tabilo nevű cég udvarán. Az akció során régi elektromos tűzhelyeket, hűtőszekrényeket, mikrohullámú sütőket, televíziókat, számítógépeket, és minden egyéb, meghibásodott elektromos cikket elfogadnak. Nagyobb méretű készülékek esetén a gyűjtőautó szolgáltatását is igénybe vehetik mind a magánszemélyek, mind a cégek, miután kérésüket bejelentették a 0741 233 257-es telefonszámon – tájékoztatnak a szervezők. A leadott eszközökért tombolajegy jár, ezt még a gyűjtés napján kisorsolják, szerszámkészletet, vasalót, vízmértéket lehet nyerni. A nagyméretű gépek leadását ajándékutalvánnyal köszönik meg a szervezők. Most először a környező községekbe is kimennek a gyűjtőautóval, ha erre igény van. A gyűjtésben a város és a községek önkormányzatai is partnerek. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés