Választási kampány

Egyszerűsítenék az ügyintézést

Az egykori városháza udvarán tartott sajtótájékoztató. Ügyfélszolgálati központtá alakítanák —   Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Teljesen átalakítaná a hivatali ügyintézést Gyer­gyó­szent­mik­ló­son az RMDSZ. A választási programjukban is szereplő elképzeléseiket részletesen ismertették tegnap a szövetség jelöltjei. 

Szétválasztanák a polgármesteri hivatal reprezentatív funkcióitól az ügyintézést, amelyet egy modern, logisztikailag felszerelt épületben, egy adminisztrációs és ügyfélfogadó centrumban képzelnek el – mondták a jelöltek a sajtótájékoztatón. Elképzeléseik szerint az egykori városháza épülete lenne a legmegfelelőbb erre kellő átalakítások után. A városközponti ingatlanban jelenleg a lakosságnyilvántartó, az anyakönyvi hivatal kap helyet néhány orvosi és fogászati rendelő, illetve magánvállalkozások székhelyei mellett.  
– Akkor lehet hatékony és gyors ügyintézést elérni, ha lesz egy modern adminisztrációs és ügyfélfogadói centruma ennek a városnak, hiszen térségi központ jellegét csak így lehet erősíteni. Most még egy autóbeíratásért vagy jogosítványszerzésért Csíkszeredába kell menni, de ezt előbb-utóbb kiszervezik kisebb településekre is, erre pedig fel kell készülni – fejtette ki Csergő Tibor András, a szövetség helyi polgármesterjelöltje. A tervezett központot úgy alakítanák ki, hogy az adófizető polgárok ott minden ügyet el tudjanak intézni, a problémáikra megoldást találjanak, kifizethessék az adójukat, választ kapjanak a kéréseikre egypultos rendszerben.
– A hatékony ügyintézéshez hozzátartozik a transzparencia, ezért jelzésértékűen az épület kibővítését egy téliesített üvegépületként képzeljük el, ahol könnyedén hozzáférhetővé, ügyfélbaráttá válhatnak a városháza szolgáltatásai – részletezte a polgármesterjelölt. Azt is elmondta, hogy az épület szomszédságában álló használaton kívüli kazánházat lebontanák, a területen pedig parkolószigetet alakítanának ki, hogy tehermentesítsék a forgalomtól a központi parkot. Azt is említette, a városgazdálkodást is átszerveznék és több tevékenységet is a város kezében tartanának, hogy több ponton lehessen virágágyásokat kialakítani és gondozni. Ennek érdekében személyzet- és gépparkbővítést is terveznek. 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés