Hirdetés


Beiktatták Hargita Megye Tanácsának újraválasztott elnökét

Borboly Csaba folytatja a megkezdett munkát

Régi-új elnök Hargita Megye Tanácsának élén. —   Sajtószolgálat/Hargita Megye Tanácsa

Letette hivatali esküjét ma délben Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának újraválasztott elnöke és az új megyei önkormányzati képviselő-testület. A megyeelnök hangsúlyozta: csapatban és őszinte munkával az egyhangú döntések és a szolidaritás mentén kíván továbbra is dolgozni.

 

A csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnokában tartották Hargita Megye Tanácsának alakuló ülését ma délben. Az új megyei önkormányzati képviselő-testületnek 30 tagja van, ám az ünnepélyes eskütételen mindössze 24-en voltak jelen. Az új megyei önkormányzat összetételének ismertetése után a megválasztott megyei önkormányzati képviselők eskütétele következett. A tanácsosok egyesével a Bibliára és/vagy az alkotmányra tett kézzel mondták el az eskü szövegét. Ezt követően Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának újraválasztott elnöke ígérte meg, hogy tiszteletben tartja az alkotmányt és az ország törvényeit, illetve Hargita megye lakosságáért ereje és hozzáértése szerint jóhiszeműen mindent megtesz. A régi-új megyeelnök székfoglaló beszédében azt mondta, továbbra is az a céljuk, hogy a megalakult új testületben minél nagyobb konszenzussal hozzanak döntéseket és a települések fejlődéséért továbbra is a szolidaritás jegyében dolgozzanak, hiszen a megyei tanács közigazgatásilag felelős minden egyes településért. A régi-új megyeelnök hangsúlyozta, kiemelt céljuk, hogy Hargita megyében regionális klinika működjön, ugyanakkor olyan előkészített terveik is vannak, amelyekre az új EU-s finanszírozási ciklusban forrásokat szeretnének lehívni. Borboly Csaba azt is elmondta, hogy szorosabb együttműködést szeretnének a megyeszékhely önkormányzatával is és a szórványban élőkről sem feledkeznek meg.

Én hiszem azt, hogy csapatban és őszinte munkával érdemes dolgozni, és hiszem azt is, hogy ezt leginkább a hit a munka, a bizalom jegyében tudjuk megtenni – fejtette ki a megyeelnök.

A megyei tanács alakuló ülésén Ion Proca prefektus, Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye nyugalmazott segédpüspöke és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke sok sikert kívánt az új megyeelnöknek és a megyei önkormányzatnak. Az esemény a román himnusz eléneklésével zárult.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés