Hirdetés


Szabadtéri nagyszínpadot épít a társulat

Bizonytalanságban kezdi  az évadot a Figura

Újra munkába lendült a Figura társulata. A járványügyi szabályozások értelmében az előadások továbbra is szabadtéren zajlanak majd két különböző helyszínen. A szélesebb színházi kínálat érdekében a júniusban felavatott Living-színpad mellett új játszóhelyet állít fel a színház a Gyer­gyó­szent­miklósi Városi Könyvtár udvarán.

Sajtótájékoztatón ismertette a Figura Stúdió Színház a következő évadra vonatkozó terveit.
– Bizonytalan a kezdés. Nem is hirdetünk évadot és bérletrendszert, hiszen nem tudjuk, milyen korlátozások lépnek majd érvénybe ezután, mikor lehet majd beltérben, normális körülmények között játszani – mondta Albu István, az intézmény menedzsere.
Ebben az évadban mindig csak a soron következő bemutatót hirdetik meg.
Az újonnan beszerzett és felállított színpadot az augusztus 28-án, pénteken este 20 órától kezdődő Persze című előadással tervezik felavatni. Augusztus 17-től folytatódnak a Stop the Tempo! próbái. Gianina Căr­bu­nariu kortárs román drámaíró darabját még tavasszal kezdte el próbálni a társulat Faragó Zénó rendezésében. Többszöri kényszerű leállás után a szeptember 3-ra kitűzött bemutatóval múlt évadi adósságot törleszt a színház. A bemutatót és a Stop the Tempo! további előadásait szintén a Városi Könyvtár udvarán tartják majd.
– A járvány ideje alatt a Figura példát mutatott mindenkinek, hiszen nem nyugodott bele abba, hogy az előírások miatt nem dolgozhat, hanem folyamatosan megoldásokat keresett és gyorsan talált is. Szívesen csatlakoztunk a jó ötlethez – mondta a tájékoztatón Vincze Csilla, a könyvtár igazgatója.
Hozzátette, az udvar átalakulásával a könyvtár számára is lehetőség adódik rendezvényszervezésre, az előírások miatt ugyanis egy könyvbemutatót se tudtak tartani hónapok óta.
A mecénásbérletek pótlására támogatói bérletet indít a színház, Figura Klubkártya néven. A kétszemélyes tagsági kártya belépést biztosít minden, a Figura által szervezett eseményre, beleértve a bemutatókat, előadásokat, vendégelőadásokat, va­lamint egyéb jellegű rendezvé­nyeket is. Az új évadtól változnak a Figura jegyárai, ennek értelmében teljes árú színházjegyet 20 lejért, nyugdíjasoknak, egyetemistáknak és minimum 10 fős csoportoknak kedvezményesen 15 lejért, iskolásoknak 5 lejért, valamint a bemutatókra egységesen 30 lejért lehet majd belépőt váltani.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés