Idén is megszervezik a Nemzetközi Építéstudományi Konferenciát

Az építészet iránt érdeklődők figyelmébe

A konferencia mindig magas szakmai színvonalat képvisel —   Fotó: www.emt.ro

24. alkalommal szervezik meg idén június 13-án a Nemzetközi Építéstudományi Konferenciát (ÉPKO), amelyen az elmúlt években az anyaországi, külföldi és erdélyi szakemberek szakmai tapasztalatot cserélhettek, kapcsolatokat építhettek. Idén a jelenlegi helyzet okán ez az esemény is az online térben fog zajlani. Az előadásokba az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság honlapján, a www.emt.ro oldalon kapcsolódhatnak be az érdeklődők. 

Idén is megszervezi a Nemzetközi Építéstudományi Konferenciát az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Építéstudományi Szakosztálya, annyi különbséggel, hogy ez alkalommal az online térben folynak majd a szakmai előadások, beszélgetések. 
– Az elmúlt években Csík­som­lyón tartottuk a szakmai konferenciát, ahol az építésztudomány minden ága képviseltette magát – nyilatkozta lapunknak Köllő Gábor, az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság Építéstudományi Szakosztályának elnöke. Hozzátette: az eseményen mindig a személyes találkozás és a magas szakmai színvonal volt a legfontosabb, jelen helyzetben azonban kénytelenek a szervezők az online térre szorítkozni, hisz a vírushelyzet nem engedi meg a tömeges eseményszervezést. Tavaly Romániából, Magyarországról, Szlovákiából és Svédországból mintegy 130 résztvevő érkezett a szakmailag hasznos és kellemes hangulatú konferenciára, Csíksomlyóra, ahol az előadók több témában tartottak szekcióelőadásokat. Idén 37 előadás lesz két szekcióban, amelyek az acélszerkezetek, építéstechnológia, építészet, építőanyagok, épületgépészet, híd­építés, környezetvédelem, la­kás­építés, népi építészet, út-, vas­be­ton­szerkezetek és vasútépítés témái köré csoportosulnak – rész­leteze a szakember.
– Minden építészet iránt érdeklődőt várunk, hogy kapcsolódjon be az online előadásokba, a részvétel a hallgatóság számára ingyenes és a programot is nemsokára közzétesszük a www.emt.ro honlapon – hangsúlyozta Köllő Gábor. 

Barabás Emőke
 

Kapcsolódó cikkek