Húszfős régi-új csapattal újrázna Nagy Zoltán

Az EMSZ és az USR Plus jelöltjei Gyergyószentmiklóson

Iktatta jelölési dossziéját a polgári párt és a néppárt fúziójából létrejött alakulat, az Erdélyi Magyar Szövetség is. Nagy Zoltán újrázna polgármesterként, és húsz nevet tartalmazó tanácsosjelölt-listát is versenybe írattak.

Húszfős tanácsosjelölt-lista állt össze Gyergyó­szentmiklóson az Erdélyi Magyar Szövetség égisze alatt. A lista élén Nagy Zoltán jelenlegi polgármester áll és hét olyan személy is szerepel rajta, aki jelenleg is önkormányzati képviselőként tevékenykedik.
– A városért elkötelezett csapattal vágunk neki a választásnak. A csapat tagjai az élet különböző területeiről érkezve a mai napig is a közösségnek elkötelezve dolgoztak és a békés együttműködés elkötelezett hívei. Célunk egybehangzó és világos: az elkezdett beruházásokat, fejlesztéseket folytatni kell, és meggyőződésünk, hogy az eredményességhez folytonosságra van szükség. Az elmúlt időszakban megszereztük a kellő tudást és tapasztalatot ahhoz, hogy folytatni tudjuk az elindított fejlődést – nyilatkozta a sajtónak Nagy Zoltán.
Kémenes László azzal egészítette ki, a tanácsosjelöltek számára fontos szempont, hogy az elkezdett munkálatokat, fejlesztéseket folytassák, hiszen, mint fogalmazott, „a közösségnek nincsenek még évei arra, hogy egy új polgármester betanulását a hátán viselje”.

Versenybe szállt az USR Plus is
Az USR Plus pártszövetség is benyújtotta jelentkezését az önkormányzati választásokra Gyer­gyó­szentmiklóson. Polgár­mes­ter­jelöltet és hétfős tanácsosjelölt-listát indítanak. A változást szorgalmazzák, azok szavazatára számítanak, akik szintén ezt szeretnék. 
– Gyergyószentmiklóson olyan személyekből áll az USR Plus jelölistája, akik eddig még vállaltak közéleti szerepet. Olyan személyek mind, akik civilként, szakmailag már bizonyítottak, politikailag feddhetetlenek, erkölcsi tartásuk megfelelő – mondta Virág Zsolt, a szervezet jelöltje a megyei tanács elnöki tisztségére.
A polgármesteri székért dr. Szabó Zsolt száll versenybe. A jelöltet romántanárként ismerik a városban, az utóbbi három évben a Szegedi Tudományegyetemen dolgozott.
– Hazatérve azt tapasztaltam, hogy Gyergyószentmiklós állapota egyre rosszabb. Változásra van szükség, ez az emberekkel folytatott beszélgetésekből és egy felmérésünkből is leszűrhető – mondta a jelölt.
Mint elmondták, azokra a választókra számítanak elsősorban, akik az elmúlt választásokon otthon maradtak, kiábrándultak. Főbb terveik között a gáz bevezetését és a fiatal házasoknak biztosítandó házhelyeket említették, de a munkahelyteremtésre is nagy hangsúlyt fektetnének. 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés