RMDSZ-sajtótájékoztató Gyergyószentmiklóson

A város felzárkóztatását ígérik

Változást, hatékonyabb városvezetést ígérnek —   fotó: László F. Csaba

 

 

Gyergyószéki polgármesterekkel, a város tanácsosjelöltjeivel és választmányi tagokkal találkozott Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke pénteken Gyer­gyószentmiklóson. A szövetségi elnök Csergő Tibor RMDSZ-es polgármesterjelölttel, valamint Barti Tihamér gyergyószéki területi elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta: az RMDSZ csapatával lehetségessé válhat, hogy Gyergyószentmiklós is felzárkózzon, nemcsak a környező települések, de akár a többi székelyföldi város szintjére.


Azért vagyok itt, hogy a szövetség támogatásáról biztosítsam Csergő Tibor polgármesterjelöltet és a tanácsosi listát. Székelyföldi viszonylatban már bebizonyítottuk – Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely esetében –, hogy ahol mi vezetjük tartósan a településeket, ott van fejlődés, és a városhoz tartozó régió is fel tud zárkózni. Úgy gondoljuk, hogy Gyergyószentmiklós esetében is ilyen változás lehetséges – mondta Kelemen Hunor szövetségi elnök.
Hozzátette: úgy látja, hogy a polgármester- és tanácsosjelöltek egyaránt látják a város legfontosabb problémáit, legyen szó közpolitikáról, beruházásokról vagy az intézmények helyzetéről.
– A változás a gyergyó­szent­miklósi embereken múlik, mi tudásunkkal, tapasztalatunkkal és kapcsolati tőkénkkel ezt a változást segítjük – jegyezte meg.
Kelemen Hunor a jelenlegi városvezetéssel való együttműködésről is beszélt.
Az előző négy évben volt együttműködés a városban, ezt nem kell szégyellni, a városért tettük, tudatos döntés volt, a gyergyószentmiklósiak érdekében, és úgy gondoljuk, hogy négy év után ezt a feladatot jobban tudnánk ellátni, mint ahogy az elmúlt 12 évben tette a város vezetése – mondta el a szövetségi elnök.
A környező települések polgár­mestereivel egyeztetve kiderült, ők is támogatják, hogy Gyer­gyó­szentmiklósnak 12 év után újra RMDSZ-es vezetése legyen.
– Ha a lakosság is úgy akarja, meg tudjuk változtatni az ellenzéki szerepet – hangsúlyozta Csergő Tibor, az RMDSZ gyergyószentmiklósi polgármesterjelöltje.
A jelölt elmondta, a változásra azért is szükség van meglátása szerint, mert a szövetség közvetítése által Gyergyószentmiklósra irányított beruházási alapok veszélybe kerülhetnek a mostani városvezetés hozzáállása miatt.
– Felmerülhet, hogy ezek a beruházások késni fognak, elhanyagolódnak, vagy kialakul egy patthelyzet, hiszen többször láthattuk, hogy bármilyen fejlesztési lehetőség volt, még egyet sem fejeztek be teljesen. Ez a továbbiakban nem megengedhető – jelentette ki Csergő Tibor hozzátéve, hogy az idei választások a megyei jogú városok visszahódítása lesz a szövetség számára, amelyben Gyergyószentmiklós élen fog járni.
Újságírói kérdésre Kelemen Hunor, a Hargita megyei tanácselnök-jelöltállítás kapcsán elmondta: az a jó döntés, amely itthon születik meg, ezért küldte vissza a szövetségi elnökség a Hargita Megyei Egyeztető Tanács (HET) hatáskörébe a jelöltállításról szóló döntést.
– Csíki képviselőként gondolom, az álláspontom világos, viszont szövetségi elnökként a gyergyói igényt is értem és legitimnek tartom. Úgy gondolom, a versenytől nem kell megijedni, és azt remélem, hogy a következő napokban – július 19–20-ig kell megszületnie a döntésnek – olyan megoldás születik, amelynek minél kevesebb sérültje lesz, hiszen fontos, hogy a következő időszakban mindannyian ugyanabba az irányba tudjuk húzni a közösség szekerét – zárta mondanivalóját Kelemen Hunor.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés