Hirdetés


A tüdőgyulladás pozitívumai

Szeretünk panaszkodni. Legalábbis be kell ismernünk, ha őszinték vagyunk önmagunkhoz. Mindennap ér bennünket valami baj, bosszúság, ami elrontja a napunkat. El kell hát panaszolnunk ezt barátainknak, hozzátartozóinknak. Így működünk. Tulajdonképpen nincs is ezzel nagy baj, leszámítva, hogy a sok panaszkodás közben önmagunkat is meggyőzzük, hogy milyen rossz nekünk.
Nem mondom, hogy nem akad kivétel, de eddigi tapasztalataim alapján úgy látom, hogy a hétköznapok pozitívumait csak elvétve vesszük észre. Könnyedén elsiklunk az olyan történések felett, amelyek egyértelműen kellemesek számunkra.
Természetesnek vesszük például, hogy egészségesek vagyunk. Ez sem magától értetődő pedig. Az ember fia – vagy történetesen lánya – bizony elég könnyen megfázik. Aztán ha nem törődik vele, akkor megtörténhet, hogy azon kapja magát, tüdőgyulladást kapott és bezsuppolják a kórházba.
Látszólag ez nagyon rossz, nincs benne semmi jó. Ráadásul az is kellemetlen tud lenni, ha az ember jobbkezes létére nem tudja a kezét annyira behajlítani, hogy egy kanállal elérje a saját száját. Márpedig velem ezt történt, mert a tűt, amelyen keresztül az életmentő antibiotikumos kezelést kaptam, a jobb oldali vénámba operálták be. Szóval látszólag az égadta világon semmi jó nincs egy tüdőgyulladásban. De csak látszólag. Be fogom bizonyítani, hogy márpedig még a tüdőgyulladásnak is számos pozitívuma van.
Határozottan pozitívumként könyvelem el például, hogy végleg leszámoltam azzal a mítosszal, hogy sebezhetetlen vagyok, engem nem érhet baj. Emiatt most jóval óvatosabb és elővigyázatosabb lettem, és ez bizony jó dolog. De nem csak ez a jó a tüdőgyulladásban. Említettem ugye, hogy a vénámba operált tű miatt nem tudtam jobb kézzel enni? Ebben is van valami jó. Mégpedig az, hogy egy hét alatt megtanultam bal kézzel enni. Nem mondom, első nap kihűlt a leves, mire végeztem vele, de a harmadik napon már flottul tudtam használni a bal kezem. Ezzel javult a kézügyességem. Na ugye, hogy mennyi jó dolog tud lenni egy tüdőgyulladásban?

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés