Elkészült az Erste Liga sorsolása

A Fradi ellen kezd a Sportklub

Kőkemény rangadóval indít a Sportklub —   Fotó: fradi.hu

Magyarországi ki­szállással kezdi meg a bajnoki idényt a Csík­szeredai Sportklub és a Gyergyói HK. A csíkiak ráadásul kőkemény rangadóval indítanak, hiszen szeptember 30-án a Ferencváros-Telekom vendégei lesznek.

Közzétették a jégkorong Erste Liga alapszakaszának sorsolását. A bajnokság szombaton este 20.15-kor a Tüskecsarnokban indul a MAC HKB Újbuda és a Vasas HC találkozójával. Ezt követi hétfőn este a DEAC – Titánok mérkőzés. Az első két hétben lejátszandó hat találkozó közül ötöt is élőben közvetít az M4 Sport és az M4 Sport+.
Az a három csapat, ahol koronavírus-fertőzést mutattak ki az elmúlt hetekben, később kezdi meg az idényt. A tervek szerint az FTC-Telekom szeptember 25-én játszik a DEAC ellen, a Dunaújvárosi Acélbikák október 6-án a Brassót látják vendégül, az UTE pedig a Csíkszeredát fogadja október 9-én.
A bajnokság elején a három erdélyi csapat, a Csíkszereda, a Brassó és a Gyergyó is magyarországi mérkőzéseket játszik. Az előző idény két megosztott aranyérmese, az FTC és a Csíkszereda először szeptember 30-án találkozik.
Az alapszakasz jelen állás szerint január 24-ig tart, de a tényleges lebonyolítás az aktuális helyzethez igazodva változhat. A klubok a körülményekre való tekintettel megegyeztek a mérkőzéshalasztás erre a szezonra érvényes szabályaiban.
Ami az erdélyi csapatok meccseit illető, ők szeptember végén kezdik el a küzdelmeket a már említett magyarországi túrákkal.
A sort a Gyergyói HK nyitja meg, ők a Titánok ellen lépnek pályára szeptember 29-én, míg ugyanezen a napon a Brassói Corona a Debreceni DEAC vendége lesz.
A Csíkszeredai Sportklub szeptember 30-án a Ferencváros-Telekom otthonában kezd. Vagyis rögtön a tavalyi két aranyérmes találkozik.
Az erdélyi csapatok első kiszállásuk alkalmával mind a hét magyarországi csapattal találkoznak. Ez azt jelenti, hogy szeptember 29. és október 13. között hét meccset tudnak le. A 14 nap során minden második nap meccsük lesz.
Az első hazai mérkőzések novemberre vannak beütemezve. November 10-én rögtön jön egy erdélyi rangadó a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona összecsapásával, hogy rá két napra a kék-fehérek a Gyergyó HK otthonába látogassanak. November 15-én pedig a Gyergyói HK utazik, ezúttal a Brassó otthonába.
A magyarországi csapatok november 20-án látogatnak először Erdélybe. A Sportklub a Debrecent, míg a Gyergyói HK a Ferencvárost fogadja.

Erdélyi csapatok mérkőzései az első kiszálláskor 
Brassói Corona: Debreceni DEAC, Vasas HC, MAC HKB Újbuda, Dunaújvárosi Acélbikák, Ferencváros-Telekom, Újpest, Titánok.
Csíkszeredai Sportklub: Ferencváros-Telekom, MAC HKB Újbuda, Vasas HC, Titánok, Debreceni DEAC, Újpest, Vasas HC, Dunaújvárosi Acélbikák.
Gyergyói HK: Titánok, Debreceni DEAC, Ferencváros-Telekom, Vasas HC, Dunaújvárosi Acélbikák, MAC HKB Újbuda, Újpest.

 

Hirdetés

Hirdetés