Hol érdemes nézni a Hargita Ralit?

Csütörtökön a hivatalos pályabejárásokkal kezdik el a Hargita Ralit a résztvevők, este pedig a székelyudvarhelyi Márton Áron téren lesz a versenyzői parádé. Holnap délelőtt lesz a hivatalos edzés, délután két szelektívet, este pedig Székelyudvarhely utcáin a szuperszpeciált tartják. Szombatra egy három szelektívből álló hurkot teljesít háromszor a mezőny.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc

A 31. Hargita Rali hivatalosan a versenyzői parádéval csütörtökön 20 órakor kezdődik, és szombaton 21 órakor a díjkiosztó ünnepséggel zárul, mindkét eseménynek Székelyudvarhelyen a Márton Áron tér ad otthont. Holnap este viszont a város utcáin tartják a szuperszpeciált, ami a legnézőbarátabb szelektívje a versenynek.

Tippek nézőknek

Pénteken a Bucsin szelektív több részén is lehetőség van követni a versenygépeket, de talán a Bucsin-tető az a rész, ahol biztonságosan lehet parkolni. A Libán szelektíven is sok látványos és belátható kanyar van a nézők számára. Viszont egyértelmű, hogy a nap csúcspontja a szuperszpeciál lesz Székelyudvarhely központjában: ez a szakasz éveken át a legnézettebb gyorsaságija volt a Hargita Ralinak.
Szombaton viszont nagyobb a választási lehetőség, hiszen a három látványos sze­lek­tí­ven háromszor mennek végig a versenygépek. A Ho­mo­ród­al­más szakasz első részén emelkedik az út, sok a gyors kanyar, a tetőn pedig nagyon remek lehetőség van arra, hogy szurkoljunk kedvenc pilótáinknak, akárcsak a szelektív végén, ahonnan belátható az érkezés.
A Homoródszentpál szakaszon látványos lesz a halastavaknál a rajtot követni, a tetőn pedig be lehet látni a hajtűkanyarokat, ugyanakkor a 131-es és a 132-es megyei út találkozásánál a visszafordító is nagyon nézőbarát. Ez utóbbi részen van hely a nézőknek parkolni is.

A Lövéte szakasz első részén, a település közelében található tetőn nagyrészt beláthatnak a nézők, ugyanakkor itt van lehetőség biztonságosan leparkolni a civil autókat is. Látványos az Asszonybosszantó és a Kirulyfürdő környéke is, viszont a szakasz utolsó, emelkedő részén nincs olyan hely, ahol biztonságosan lehetne nézni a versenyt.

A szervezők felhívják a nézők figyelmét, hogy saját, illetve a versenyzők biztonsága érdekében ne parkoljanak a gyorsasági szakaszok rajtja és célja közvetlen közelében, és amennyiben felmennek a pályára kocsival, autóikat ne hagyják tiltott helyen vagy kanyarok bukózónáiban. Fontos tudni, hogy szombaton a rali ob mezőnye után rajtolnak a rali ob-2 résztvevői is

Útlezárások a Hargita Ralin
A Hargita Rali alatt több megyei, községi, illetve egy országúton lezárják a közúti forgalmat. Viszont minden gyorsasági szakaszon az utolsó versenyautót követő bírói jármű célba érkezése után 20-30 percre megnyitják az utakat a közúti forgalom előtt – közölték a szervezők. Ám ez csak abban az esetben történik meg, ha a szelektíven nem marad versenygép, vagy az időtervet sikerül betartani! 



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!