Hivatalos: így módosul az idei tanév szerkezete

Megjelent a hivatalos közlönyben kedden a 2021/3558-as számú oktatásügyi miniszteri rendelet, amely a 2020–2021-es tanév szerkezetét módosítja.

E szerint elsőtől hetedik osztályig, illetve kilencediktől tizenegyedik osztályig április 2-ától (péntektől) május 4-éig (keddig) tart a tavaszi vakáció, majd május 5-étől (szerdától) június 25-éig (péntekig) folyatódik egészen a nyári szünidő kezdetéig.

A nyolcadik és tizenkettedik osztályosok számára is április 2-án (pénteken) kezdődik a tavaszi vakáció, amely április 11-éig (vasárnapig) tart. A szünidő után online rendszerben zajlik az oktatás április 12-étől (hétfőtől) április 29-éig (csütörtökig). A második tavaszi tanítási szünet április 30-ától (péntektől) május 9-éig (vasárnapig) tart, majd a tanítás május 10-étől (hétfőtől) június 11-éig (péntekig). A nyári vakáció valamennyi évfolyamnak június 26-án kezdődik.

Az idei képességfelmérő vizsgát június 22-e és 25-e között tartják, az érettségi írásbelije június 28-a és július elseje között zajlik. A szóbeli vizsgák ezúttal elmaradnak, de a tavalyi érettségihez hasonlóan idén is kapnak szóbeli vizsga gyanánt jegyet a diákok.

HN-információ