A kivitelező befejezte a munkát

Elkészült a száznyolcvan férőhelyes lelátóval rendelkező csíkszentmihályi sportcsarnok, bár a több mint 8 millió lej értékű beruházás átadására még várni kell, ugyanis időbe telt az engedélyek beszerzése. A polgármester szerint a sportcsarnok nemzetközi sportesemények szervezésére is alkalmas.

Vlaicu Lajos
A kivitelező befejezte a munkát
Elkészült a létesítmény. Biztató kilátás Fotó: László F. Csaba

Befejezték Csík­szent­mi­hályon az Országos Beruházási Tanács finanszírozásával készült sportcsarnok építését – jelenleg a sporteszközök beszerzése és felszerelése van folyamatban, miután az elmúlt időszakban már megvásárolták a csarnok fűtéséhez szükséges tüzelőt is.
Izsák-Székely Lóránt, Csík­szent­mihály polgármestere arról számolt be, hogy a fatüzelésű kazán mellé az önkormányzat hamarosan önerőből bekötteti a gázt is, így az épületet fával és gázzal egyaránt tudják fűteni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Átadó előtt 

A kivitelező a tavaly augusztusban kezdte a munkát, és a csarnokot nyolc hónap alatt építette fel. Az épületet azóta az önkormányzat átvette, de mint a polgármester megjegyezte, az engedélyek beszerzése időbe telt, ráadásul a csarnok működtetéséhez nem találtak megfelelő alkalmazottat, így újra meg kellett hirdessék az állást. 

– Ezek a folyamatok késleltették a csarnokátadót, de várhatóan október 12-én megtartjuk, addigra a multifunkcionális teremben az eredményjelző táblákat, a védőhálókat és az egyéb kiegészítő felszereléseket is felszerelik. Ezeket az önkormányzat önerőből vásárolta, közel 100 ezer lejt költöttek rá

– mondta a polgármester, megjegyezve, hogy ezzel a beruházással Csíkszentsimon után a második 180 férőhelyes sportcsarnok épült Hargita megyében. A két létesítmény között annyi a különbség, hogy az időközben megváltozott tűzvédelmi törvény előírásai értelmében Csíkszentmihályon 125 köbméteres víztartályt kellett építsenek a létesítmény mellett. Az épületben négy öltöző, elsősegélynyújtó helyiség, tanári szoba, raktár, lelátó és kazánház található. 

Fontos a környéknek is

– A sportkedvelő közösség számára hatalmas előrelépés a csarnok, amelyet a Csíkszentmihályon tanuló 300 diák, a két utánpótlás-focicsapat, a felnőttcsapat és a térségben élő sportkedvelők is használhatnak. 8-tól 16 óráig az iskolások használják, délután bérelhető lesz a terem

– közölte a polgármester, aki szerint Csíkszeredából is érdeklődtek a terembérlés lehetőségéről, de a helyiek és a szomszéd települések lakossága is várja az átadót. A sportcsarnok a helyi futballpálya szélén épült, és elfoglalt a játéktérből is. Mivel így a pálya már nem szabványméretű, a helyi csapat nem tud otthonában játszani. A legutóbbi tanácsülésen határozatot fogadtak el egy, a futballpálya melletti terület kisajátítására, így hamarosan újra szabványméretű szabadtári focipályája lehet a településnek. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!