Hétfőn újranyit a csíkszeredai piac

Márciusi bezárását követően hétfőn nyithatja meg újra kapuit a felújított csíkszeredai piac. A megújult piaccsarnok és a külső terület is teljesen átalakult, és modern, kulturált körülmények között várja a vásárlókat.


Az utolsó simításokat végzik a csíkszeredai zöld­ségpiac bevásárló­csar­no­kán, valamint felállították a külső részen is az árusokat befogadó faházikókat. Az önkormányzat ma szeretné átvenni a megújult intézményt, amely jövő hétfőn fogadhatja újra a vásárlókat – mondta a Hargita Népe érdeklődésére Bors Béla, a megyeszékhely alpolgármestere. Mint az elöljáró kifejtette: bár március óta bezárt a piac, a felújításhoz csak szeptemberben tudtak hozzáfogni, a munkát többek között a nem megfelelő tervek akadályozták.

Bors Béla részletesen beszámolt a változásokról: a külső területen 12 faházikót állítanak fel az árusok számára, a piaccsarnokba új pultokat, asztalokat vásároltak, új mosogatókat szereltek fel és egy polcrendszer beszerzése is folyamatban van. A működtetés során teljes mértékben figyelembe fogják venni a járványügyi előírásokat. A be- és kijárás külön fotocellás ajtókon fog történni, kijelölik az útvonalakat, a bejáratnál biztosítják a testhőmérséklet ellenőrzését és a kézfertőtlenítés lehetőségét.

A Csíkszereda belvárosában található zöldség- és gyümölcspiacot a koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedések során zárta be márciusban a város önkormányzata. Ideiglenesen először a megyeháza melletti oszlopcsarnokban, majd az Erőss Zsolt Aréna mellett kaptak helyet az árusok. A kereskedők a holnap tartandó licit útján juthatnak árusítóhelyhez a megújult piacon – közölte Bors Béla.

 Farkas Endre