Helységnévtáblákat helyeztek el

Helységnévtáblákat helyeztek ki hétfőn az Úzvölgyében, mert Hargita Megye Tanácsa telekkönyveztette a települést átszelő utat. Két tábla a régi kaszárnyák előtt, a másik kettő nagyjából három kilométerre, Dormánfalva felé található. Az eseményt élő közvetítésben követhették a nézők Borboly Csaba Facebook-oldalán. 

Hargita Megye Tanácsa saját területként telekkönyveztette az Úzvölgyén áthaladó megyei utat. A telekkönyvezés október 12-én ért véget, ezt követően tizenöt napig fellebbezhetett volna bárki, viszont ez nem történt meg, így október 27-én véglegessé vált a telekkönyvezés. A csíkszentmártoni önkormányzat tanácsülésén döntöttek arról, hogy helységnévtáblákkal tegyék egyértelművé a döntést. A helységnévtáblákat hétfő délután helyezték el, jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Hajdu Gábor képviselőjelölt, Tánczos Barna szenátorjelölt, valamint több önkormányzati elöljáró. Borboly Csaba szerint a helységnévtáblák mindenki számára egyértelműen jelzik, hol található Úzvölgye település. Mint mondta, ez azért is fontos, mert így vitathatatlanul kijelenthető: a katonatemető Úzvölgye településen van. Mivel a Bákó megye határjelző tábla után található a most már helységnévtáblákkal ellátott település, ezért reméli, hogy a megyehatárvitában is szerepe lesz a helységnévtábláknak. 

A táblákat a csíkszentkirályi segédlelkész, Kalányos Ottó áldotta meg. Elhelyezésükkor Dajka Mihály tárogatóval zenélt, majd a jelenlevők a székely himnusz éneklésével zárták az eseményt.