Helyi termelőknek nyitnának piacot Bögözben

Fotó: archív

Felhívást intézett a lakossághoz Bögöz község önkormányzata, miszerint várják azoknak a helybéli termelőknek a jelentkezését, akik portékáikat a helyi termékek piacán szeretnék árusítani.

Két-három hét áll még azok rendelkezésére, akik Bö-
göz községben élnek és szeretnének termékeikkel a hamarosan létrehozandó helyi termékek piacán árusítani. Ülkei Zoltán polgármester megkeresésünkre elmondta, egyelőre leginkább zöldségtermesztők jelentkeztek a felhívásra, de várják a kézművestermékek – például szalmakalap stb. – készítőit is. Egyelőre kizárólag a községben élőknek szól a felhívás.
– Nagyjából tudjuk, hogy kit érdekel, ki érintett az ügyben, és szeretnénk összehívni őket egy megbeszélésre, ahol megnéznénk, kinek milyen igényei vannak és elmondanánk mi is a feltételeinket. Össze kell hangolnunk a kezdés időpontját is, hisz aki palántát termeszt, annak most van májusban a szezonja, a mézet értékesítőknek pedig egész évben, a gyümölcsárusok nyáron és ősszel tudnának kimenni a piacra. Szeretnénk, hogy mindenki megtalálja az elképzelését, és tegyünk egy próbát, hogy működik-e – mondta a polgármester, aki szerint a termelők és vásárlók igényeihez igazítják majd a programot.
Udvarhelyen havonta egyszer, minden hónap utolsó szombatján szervezik meg a helyi termelők vásárát, viszont ha a bögözi befutna és népszerűvé válna, biztosan felkeresnék a környékbeliek. A község központjában, a főút mellett képzelik el a helyszínt a település vezetői.

Nagyálmos Ildikó