2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hazai pályán kapott ki a Brassó

Mondhatni teljes kört tudott le a román jégkorong-bajnokság mezőnye, hiszen a hét nevezett csapatból hat jégre lépett. A Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub hozta a kötelezőt, míg a Brassói Corona hazai pályán vérzett el a Galaccal szemben.


Csíkkarcfalván, Brassóban, illetve Csíkszeredában két-két meccsel folytatódott a román jégkorong-bajnokság.

Karcfalván a Sapientia U23 csapata a Gyergyói HK-t fogadta, annak ellenére, hogy a két csapat megegyezett a halasztásról, amelyhez viszont a szövetség nem járult hozzá. A GYHK a körülményeket figyelembe véve négy 17 éves játékost avatott Antal Csongor, Bereczky Ákos, Kosza Kristóf, és Lázár Menyhért személyében. A Sapientia igyekezett megnehezíteni a piros-fehérek dolgát: az első meccsen mínusz háromról, addig a másodikon mínusz négyről jöttek vissza egy gólra, de egyenlíteni nem sikerült.

Brassóban a Corona és a Galaci VSK első bajnoki meccseiket tudták le. Igazi kemény csata volt a jégen, hiszen a vendégek semmit nem gyengültek tavaly óta. Maradtak a honosított ukránok, illetve az orosz légiósok, míg a hazai magot kiegészítette a két Bíró testvér. Igaz Lőrincz közben eligazolt a Steauához. A Corona az első meccs közepéig kétgólos előnybe került, de a galaciak innen fordítottak és zsinórban négy gólt szereztek. A Corona végül Carlson és Gliga góljaival a hosszabbításra mentette a meccset. Itt viszont a Duna-partiak élesebbek voltak és Szkacsov révén begyűjtötték a bónuszpontot.

A második mérkőzés második percében már megszerezték a vezetést a vendégek, hogy a találkozó felére már 3–0 legyen javukra. A Corona későn kapcsolt és már nem maradt idejük az egyenlítésre.

Csíkszeredában a Sportklub mindkét mérkőzését lazán húzta be a Sportul Studentesc ellen. Nem kevesebb, mint 54 gól esett a két összecsapáson.

Román bajnokság, eredmények

Csütörtök: Sapientia U23 – Gyergyói Hoki Klub 2–4 (0–1, 0–2, 2–1) /Róth Zoltán (43.), Antal László (54.), illetve Csergő Hunor (11.), Lázár Menyhárt (29.), Benedek Roland (33.), Timur Raszulov (56.)/; Brassói Corona – Galaci CSM 4–5 (0–0, 2–3, 2–1, 0–1) – h.u. /Tomas Klempa (22.), Radim Valchar (24.), Cody Carlson (49.), Roberto Gliga (57.), illetve Mircea Constantin (35.), Jevgenyij Szkacsov (37., 64.), Vitalij Kiricsenko (40.), Gyenisz Zabludovszkij (46.)/.

Péntek: Sapientia U23 – Gyergyói Hoki Klub 4–9 (1–3, 3–3, 0–3) /Ivácson Alfonz (20.), Karda Előd (29.), Becze Botond (30.), Tódor Csaba (32.), illetve Csergő Hunor (11.), Lázár Kain (16.), Biró Gergő (18., 25.), Szigeti Ákos (27.), Benedek Roland (35.), Shawn St-Amant (44., 45.)/; Brassói Corona – Galaci CSM 1–3 (0–2, 0–1, 1–0) /Carlo Finucci (54.), illetve Patrik Machala (2.), Jevgenyij Szkacsov (17., 32.)/.

Szombat: Bukaresti Sportul Studențesc – Csíkszeredai Sportklub 1–23 (0–10, 0–5, 1–8) /Szennyes Hunor, illetve Mathieu Tousignant 4, Fodor Csanád, Részegh Zsolt, Justin Maylan 3-3, Judd Blackwater, Györffy Tihamér, Láday Tamás, 2-2, Eduard Căşăneanu, Colton Yelow Horn, Salló Alpár, Gecse Hugó/.

Vasárnap: Bukaresti Sportul Studențesc – Csíkszeredai Sportklub 1–29 (1–6, 0–11, 0–12) /Kolozsi Lóránt, illetve Becze Tihamér 8, Andrej Taratuhin 4, Rokaly Norbert 3, Gecse Olivér 3, Flinta Botond 3, Sándor Zoltán 2, Bíró Tamás 2, Gyenisz Kuljas, Szabó Zsolt Ákos, Eduard Căşăneanu és Farkas Tamás/.

A heti műsor: szerda: Gyergyói HK – Galaci VSK (18.30), Bukaresti Steaua – Brassói Corona (18.30); csütörtök: Gyergyói HK – Galaci VSK (18.30), Bukaresti Steaua – Brassói Corona (18.30); péntek: Sapientia U23 – Sportul Studentesc (18.30); szombat: Sapientia U23 – Sportul Studentesc (11).


Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb