2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hazai góllal indult, vendéggólal zárult a mérkőzés

Góllal indult és góllal ért véget a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszás hetedik fordulójának első meccse. Noha biztató volt a csíkiak játéka, a potyagólok és a hibák miatt csak egy pontot szerzett az FK Csíkszereda.

Egy gól az első és egy az utolsó percben, a kettő között még volt két találat, mindkét csapat kétszer volt eredményes, így ponttal távozott Csíkszeredából az SK Mioveni. A labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszás hetedik fordulójának nyitómeccsén potyogtak a potyagólok.
A meccs alig kezdődött el, máris vezetett a hazai csapat. A csíkiak első támadása végén Jebari szenzációs átemelős passzát követően Casiadi Bakó Soma talált be a vendégek kapujába. A gól egy kissé megfogta az SK Mioveni-t, ezt pedig az FK kihasználva folyamatosan támadott, de a gólhelyzetek kimaradtak. Félórányi játék után a vendégek támadói is életjelt adtak, miután a csíkiak visszavettek az iramból, az SK Mioveni vette kézbe az irányítást. A 37. percben, egy szünetet követően a felpörgő labdát Ribánszky akarta megfogni, ám a játékszer kipördült a kezéből, amit Blănaru két méterről sarokkal rúgott a csíki kapuba. A kapitális hiba után ziccert hárított Ribánszky, mi több, a második félidő elején újabb remek lövést fogott a csíki kapus, ezt követően pedig az FK szerzett kissé nevetséges gólt: ezúttal Bauza beadásából Pintér lőtt kapura, a labdának alig volt sebessége, ám a vendégek hálóőre így sem tudta védeni az enyhén pattogó játékszert.
A csíkiak vezető találata után kiegyensúlyozott volt a játék, mindkét fél előtt adódtak helyzetek, de a kapusok elég jól végezték a dolgukat. A 81. percben Mészáros másodszor is „besárgult”, így emberhátrányba kényszerültek a hazaiak, ekkor az SK Mioveni a visszahúzódó FK-t letámadta, sokáig állták is a sarat a piros-feketék, de a hosszabbítás első, a mérkőzés utolsó percében Coșereanu remekül ívelte be a csíki kapu elé a labdát, Comanra nem figyelt senki, akinek csak formalitás volt az egyenlítés. Valentin Suciu tanítványaira két nehéz kiszállás vár, csütörtökön 17.30-tól a listavezető U Craiova 1948, a hétvégén az osztályozós helyért harcoló Dunărea ellen Călărași-on lépnek pályára a csíkiak, az utolsó fordulóban pedig az ASU Poli ellen zárják a piros-feketék a bajnokságot.
Matematikailag ugyan még van esélye az FK Csíkszeredának, hogy 1. ligás osztályozót érő helyen zárja a 2. ligát, ám ehhez Valentin Suciu tanítványainak kilenc pont kellene a hátralévő három meccsen úgy, hogy a Mioveni kettőnél, a Dunărea háromnál, míg az ASU Poli hatnál több pontot ne szerezzen, mi több, a bánságiaknak nem szabad ponttal távozniuk Csíkszeredából.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Radikalizmus?

Radikalista, szélsőséges – az emberek általában negatív jelentést tulajdonítanak ezeknek a szavaknak. Időnként, talán a radikalista nézőpont szükségszerű, bizonyos helyzetekben és kérdésekben megengedett, ami...

Zárul a csoportkör az Eb-n

A hétvégén nyolc, tegnap négy mérkőzést játszottak a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörében, közülük jó néhány a vártnál nagyobb izgalmakat hozott. Magyarország nemcsak az első gólját,...

Legfrissebb

Para Pista

Radikalizmus?

Zárul a csoportkör az Eb-n