Hátrányból nyerte meg a kisdöntot az ISK-SZAK II.

Izgalmas, fordulatos összecsapáson gyoztek a B divízió kisdöntojében a székelyudvarhelyi asztaliteniszezok

Szenzációs összecsapáson hódította el a bronzérmet az ISK-SZAK Székelyudvarhely II. asztalitenisz csapata a harmadosztály kisdöntőjében. A György István edzette székelyudvarhelyiek a kisdöntő első meccsén ugyan vereséget szenvedtek, ám az összecsapás második találkozóját behúzták, így a harmadik helyen fejezték be a pontvadászatot. Kis szerencsével akár a másodosztályban is indulhat a gárda.

Nem csak az első számú csapatnak, hanem az utánpótlásgárdának is jól zárult az idény, ugyanis az ISK-SZAK Székelyudvarhely II. izgalmas összecsapást követően nyerte meg a harmadosztály kisdöntőjét. Amennyiben a jelenlegi másodosztály – A divízió – mezőnyéből nem vállalja egy – vagy több – csapat a szereplést, úgy az ISK-SZAK II. veheti át a helyét.
Az ISK-SZAK II. a B divízió kisdöntőjét hazai környezetben vívta, vasárnap a székelyudvarhelyi sportcsarnokban fogadták György István tanítványai a Bukaresti TTT csapatát. A székelyföldiek a Mózes Gyula, Sánduly Levente és Jenei Barnabás felállásban léptek az asztalok mellé, míg a fővárosiakat erősítette a többszörös román bajnok George Coroian, mellette a galaci Chiscop Bogdan és a bukaresti Macarenco Andrei harcolt az ISK-SZAK ellen.
Az összecsapás első találkozójának nyitómeccsén Sánduly Levente szoros küzdelemben, de végül három sima szettel győzte le Chiscopot. Jenei Barnabás Coroian ellen elvesztette az első szettet, de fordítani tudott, a korábbi bajnok viszont összekapta magát kiegyenlített, majd a meccset is behúzta. Mózses Gyula is szoros meccset vívott Macarencoval, ám a fővárosi három sima szettel nyerte meg a találkozót. Érdekesség, hogy az első három meccsen a 11 szettből kilenc egyik fél kétpontos előnyével zárult, két szettben pedig négy pont volt a győztes előnye. Coroian jól kezdett Sánduly ellen is, noha a bukaresti játékos az első két szettet három pontos különbséggel behúzta, ám ezt követően az ISK-SZAK játékosa belelendült a játékba és egy 11–3-as szettel szépített. Az egykori bajnok viszont erre egy 11–2-es szettel válaszolva behúzta a találkozót és a bronzmeccs első összecsapását is.
Pár órás pihenőt követően a felek újra az asztalok mellé álltak és mint később kiderült, az ISK-SZAK II. csapatának jobban sikerült készülnie a visszavágóra. Sánduly ezúttal magabiztosan győzte le Chisopot. Jenei és Coroian ismét ötszettes meccset vívott, az ISK-SZAK sportolója kétszer is vezetett, de a fővárosi mindkét alkalommal ki tudott egyenlíteni, a döntő szettet ezúttal Jenei nyerte. A Mózes – Macarenco mérkőzésnek óriási volt a tétje, hiszen egy hazai siker esetén harmadikként zárnak a hazaiak, egy bukaresti győzelemmel pedig az ötödik meccsig is elhúzódhatott volna az összecsapás. Mózes Gyula négypontos előnnyel húzta be az első szettet, a másodikban viszont tíznél egyenlített Macarenco, így szoros csatában, de 12–10-re ezt is megnyerte az ISK-SZAK játékosa. A harmadik szettben Mózes szenzációsan játszott, mindössze egy pontot veszített, így megnyerte találkozóját, ezzel pedig az ISK-SZAK 3–0-ra a kisdöntő második összecsapását, összesítésben pedig 4–3-ra a bronzmeccset.

Eredmény
Asztalitenisz, B divízió, kisdöntő ISK-SZAK Székelyudvarhely – TTT Bukarest 1–3 /Sánduly – Chiscop 3–0 (11–9, 11–9, 11–9); Jenei – Coroian 2–3 (10–12, 11–7, 12–10, 9–11, 10–12); Mózes – Macarenco 0–3 (10–12, 9–11, 7–11); Sánduly – Coroian 1–3 (8–11, 8–11, 11–3, 2–11)/ és 3–0 /Sánduly – Chiscop 3–0 (11–6, 11–5, 11–2); Jenei – Coroian 3–2 (11–8, 10–12, 11–8, 11–13, 11–9); Mózes – Macarenco 3–0 (11–7, 12–10, 11–1)/. Összesítésben az ISK-SZAK 4–3-ra nyerte a párharcot.

Kopacz Gyula

: an accessible web community