2021. május 8, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Hároméves álom vált valóra

Hosszas szünetet követően ismét lesz csapata a férfi kézilabda-bajnokság élvonalában Székelyudvarhelynek. A Székelyudvarhelyi KC felbomlását követően az újonnan létrehozott Székelyudvarhelyi Szejke SK hároméves álmot váltott valóra.

Sepsiszentgyörgyön rendezték meg a férfi kézilabda-bajnokság feljutásért rendezett tornáját. A Székelyudvarhelyi Szejke SK a negyeddöntőben a CS Medgidiával mérte össze erejét. A tét az első ligába való feljutás. Ezt az első két helyezett vívhatta ki, míg a harmadik és negyedik helyen végzettek selejtezőre kényszerülnek az első osztály 11–12. helyezettjével.

Könnyed nyitány
A negyeddöntők záró összecsapásán a Székelyudvarhelyi Szejke SK a CS Medgidia csapatával találkozott. A Szejke SK hiányzói ellenére nagyon jól kezdte a meccset, teljesen uralta a játékot az egyébként elég durván játszó Medgidia ellenében, Szabó Benjámin és Komporály, majd a félidő vége felé Csibi lőtték a gólokat. Orbán fantasztikus volt a kapuban. Hatgólos előnnyel fordultak, utána tovább növelték az előnyüket a második félidőben, tíz és tizenegy gól is volt közte, a vége pedig kilenc lett. A Szejke okosan, szépen, taktikusan játszva nyerte meg a találkozót.

Döntés a második félidőben
A mérkőzés jól indult a Szejke számára, habár több hiányzója volt az együttesnek. Sipos Lóránt együttese azonban jól és okosan küzdött, az pedig az első félidő derekától már látható volt, hogy fizikailag jobban fogja bírni az iramot ellenfelénél.
Kétgólos udvarhelyi előnnyel fordultak a csapatok. Habár a játékvezetők döntései nem mindig voltak érthetőek, a Szejke folyamatosan növelte az előnyét, ellenfele nagyon elfáradt a második félidőre – abszolút megérdemelt győzelem volt.

Döntő torna, negyeddöntő, péntek
CS Medgidia – Székelyudvarhelyi Szejke SK 21–30 (6–12)
Szejke SK: Orbán (13 védés / 13 kapott gól) – Csibi 5, Komporály 8, Fekete 1, Szabó 7, Kónya 6 (1), Jére 3. Csere: Jobb (3/6) – Tófalvi Krisztián, Hadnagy, Szilveszter. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
További eredmények: CSU Pitești – CSU Craiova 35–26 (18–10), CSM Ploiești – Kolozsvári U 24–45 (8–25), CSM Alexandria – Segesvári VSK 30–25 (15–11).

Döntő torna, elődöntő
CSU Pitești – Székelyudvarhelyi Szejke SK 19–32 (13–15)
Szejke SK: Orbán (12 védés / 19 kapott gól) – Hadnagy 5, Komporály 4, Fekete 2, Szabó 8, Kónya 7, Jére 2. Csere: Jobb (3/0) – Csibi 3, Tófalvi Krisztián 1, Szilveszter. Vezetőedző: Sipos Lóránt.
Az elődöntő másik mérkőzésén: Kolozsvári U – CSM Alexandria 25–30 (10–13).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Bohoszkóp hétről-hétre

Közmondással jellemezve… Kos: Jobb az elég, mint a Kos. Bolond lyukból szagos szél fúj.   Bika: A lónak négy lába van s mégis hány körme? Minden szamár a másik...

Bárkit beoltanak

Szombattól minden katonakórházban előjegyzés nélkül lehet oltakozni- közölte ma a védelmi minisztérium. A kiadott közleménye szerint azok a 60 év fölötti személyek, akiknek érvényes személyi...

Csíkszereda újra „zöld”

Újra zöld járványtani besorolást kapott a mától Csíkszereda. Szombattól kezdődően előjegyzés nélkül kérhető a koronavírus elleni védőoltás a megyeszékhely oltóközpontjaiban. A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság...

Legfrissebb

Bohoszkóp hétről-hétre

Bárkit beoltanak

Para Pista

Lehet-e felnőtté válni?