Hirdetés

Hajnalig bulizott szombaton Székelyudvarhely

Hatalmas tömeg lepte el a székelyudvarhelyi Sétateret és környékét az Udvarhely Városnapok harmadik napján. A borudvar és a kerekasztal-beszélgetések míg az agytekervényeket mozgatták meg, a Lóci Játszik- és a Margaret-Island koncert a végtagokkal tette ugyanezt. Fotókon mutatjuk, hogyan telt a szombati nap.

Pál Emil
Hajnalig bulizott szombaton Székelyudvarhely
Fotó: Hodgyai István

Hodgyai István

Már kora délután arcfestett gyerekek rohangáltak a városi sétatéren, az idősebbek a fák árnyékában levő padokon ültek össze beszélgetni, a felnőttek hűsítő italok társaságában tették ugyanezt. Közben különféle kerekasztal-beszélgetések, viták és előadások zajlottak az egészségről, nevelésről, a sajtó jelenéről és jövőjéről. Így folytatódott az Udvarhely Városnapok szombat délután, de egy-egy visongó szájból már kihallatszott: „úgy várom az Island-koncertet”.

Hodgyai István

A városháza udvarára érkezők a Corpus Harsona Quartet repertoárját élvezték a kora esti órákban, este 20 órától már a Sétatéren zsibongott a város: a Lóci Játszik zenekar igazi fesztiválhangulatot teremtett a színpad közelében.

Hodgyai István

Még le sem járt az említett koncert, tinédzserek és fiatalok hada özönlött a minifocipályán felállított színpad elé, elfoglalva a legjobb helyeket a kordon mögött. Csordulásig telt a tér, mire valamivel tíz óra után a húrok közé csapott a Margaret Island. A koncert végeztével nem ért véget az éjjel, ugyanis a városi strandnál DJ Nitzu szolgáltatta a talpalávalót egész éjszaka.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!