Hirdetés

Győzelemmel búcsúzott közönségétől az FK

A labdarúgó 2. Liga 2022/2023-as idényének utolsó hazai mérkőzését játszotta szombat délelőtt az FK Csíkszereda: Ilyés Róbert tanítványai az Unirea Slobozia csapatát fogadták.

Kopacz Gyula
Becsült olvasási idő: 2 perc
Győzelemmel búcsúzott közönségétől az FK
Magabíztos csíki siker a szezon utolsó hazai meccsén Fotó: László F. Csaba

A két gárda eddigi meccsein sosem született hazai győzelem: az Unirea egyszer győzelemmel és egyszer döntetlennel távozott Csíkszeredából, míg az FK Slobozián tudott nyerni. A szombati találkozónak csupán egy tétje volt: sikerül-e a hazai győzelemmel versenyben maradni az alsóházi rájátszás A csoportjának első helyéért.

A találkozó első öt percét a vendégek uralták, ezt követően lendült játékba az FK, a 10. percben pedig Stancic helyzete maradt ki. A 15. percben megszületett az első gól: egy, a félpályánál gyorsan elvégzett Jebari-szabadrúgást követően Svhieb beadásából Veres lőtte Ciupercă hálójába a labdát. A találatot követően ugyan többet birtokolta a labdát a házigazda, de nagyjából a két tizenhatos között folyt a játék. A 41. percben Jebari remekül indította Schiebet, aki lefutotta védőjét, és betörve a vendégek védőterületére hét méterről szerezte meg a csíkiak második találatát.

A szünetben a vendégek trénere két játékost is lecserélt, ez némileg megélénkítette az Unirea játékát, a 47. percben pedig Rus került jó helyzetbe, de Kovács Márknak az utolsó pillanatokban sikerült tisztáznia. A 60. percben az Unirea két, az FK egy játékosát cserélte le, a hazaiaknál pályára lépő Panos pedig két perccel később sárga lapos figyelmeztetésben részesült, ám ez nem vetette vissza védekező és támadó játékát sem a francia légiósnak. A 67. percben Csiszér és Gheralia, a 76. percben Vita és Jelena kapott bizalmat Ilyés Róberttől, utóbbi ezt meg is hálálta három perccel később, miután Csiszér szögletéből megszerezte a hazaiak harmadik találatát. Az utolsó negyedóra sok izgalmat nem, de azért egy gólt hozott, a találkozó hosszabbításában – amikor mindenki már a meccs végét várta, és a hazaiak ki is engedtek egy keveset – Dinu szerezte meg az Unirea szépítő találatát.

Az alsóházi rájátszás 6. – utolsó előtti fordulójában az FK Csíkszereda 3–1-re nyert az Unirea Slobozia ellen, a Sellenberk Nagybányán győzte le 1–0-ra a Minaurt, míg a Bukaresti Metaloglobus 1–0-ra zárt a VSK Slatina ellen, így eldőlt, hogy a Temesvári Politehnica mellett a Nagybányai Minaur búcsúzik a másodosztálytól, míg a csoportelsőségről az utolsó fordulóban a Sellenberk – FK Csíkszereda találkozó dönt.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!