2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Froome nyerte a Tourt

André Greipel nyerte mezőnyhajrában az idei, 102. Tour de France viadal utolsó szakaszát. A francia országúti kerékpáros körversenyt Chris Froome nyerte, a brit versenyző másodszor diadalmaskodott a Touron. Az utolsó szakaszon lövések is eldördültek.

[dropcap]V[/dropcap]éget ért vasárnap a legrangosabbnak tartott országúti kerékpáros körverseny, a 102. Tour de France. Az utolsó szakaszt André Greipel nyerte, összetettben pedig Chris Froome győzött, a brit kerékpáros másodszor diadalmaskodott a Tour de France-on.
Az utolsó szakasz esős időben indult, nem is igen erőlködött a mezőny, a győztesek szokásos pezsgőivása sem maradt el. Csak Párizsban lódultak meg a kerékpárosok, nagyon ritka a szökés az utolsó etapon, de néhányan próbálkoztak most is. Nelson Oliveira (Lampre), Florian Vachon (Bretagne) és Kenneth Vanbilsen (Cofidis) fél percet is összeszedett, de a mezőny fegyelmezetten befogta őket. A hajrát Alexander Kristoff kezdte meg nagyon jó pozícióból, hosszú sprintet nyitott, de valószínűleg túl korán. André Greipel jó ütemben bújt ki a sorból és megnyerte a szakaszt, ezzel negyedik részsikerét szerezve az idei Touron.
Az idei Tour négy topfavorittal indult, de Froome, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali és Alberto Contador közül csak az előbbi kettő állhatott dobogóra.
A pontversenyt és vele a zöld trikót Peter Sagan nyerte, pedig a szlovák az idén egyetlen szakaszt sem nyert, de hat dobogós helyet szerzett. A pöttyös trikót és hegyek királya címet Chris Froome szerezte meg, utoljára 1970-ben volt arra példa, hogy a Tour végén a pöttyös és a sárga trikó is ugyanazé a versenyzőé legyen.

Lövöldözés Párizsban
Komoly incindenssel indult az idei Tour de France utolsó szakaszának napja Párizsban a Concorde térnél. Az eset reggel 11 órakor történt, amikor az autós épp a kordont felállító rendőrök közé hajtott, akik megpróbálták megállítani, majd amikor menekülni kezdett, rálőttek az autó kerekére.
A Daily Mail szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy az autós egy baleset után próbált meg elmenekülni, a rendőrök pedig hiába próbálták megállítani. A BBC annyival egészítette ki ezt az értesülést, hogy egy parkoló autónak ütközött neki az elkövető, ők úgy tudják, hogy könnyen lehet, hogy egy átmulatott éjszaka után történt a baleset. A rendőrség közlése szerint a menekülő autóban ketten ültek, a lövöldözésben senki nem sérült meg.

Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb