2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Főtáblán a Győri ETO és a HCM Konstanca

A magyar és a román női kézilabda-bajnokság ezüstérmesei selejtezőt kellett játsszanak a Bajnokok Ligája főtáblára kerülésért. Mind a Győri ETO, mind a Nagybányai HCM sikerrel vette az akadályt, és ott vannak a legjobbak között.

Nem történt meglepetés a női kézilabda Bajnokok Ligája főtáblára jutásért rendezett selejtezőkörében. Mindkét csoportban az előzetesen favoritnak számítóak nyerték. Ráadásul magyar és román érdekeltséggel. A Győri ETO és a Nagybányai HCM mint bajnoki ezüstérmesek kerültek selejtezőkörre és két külön csoportba, ahonnan csak az elsők léphettek tovább.
A Győri ETO az első mérkőzésén simán nyert a Kragujevac ellen 42–13 arányban, majd jött a finálé, ahol a norvég Glassverket várt a lányokra. Ambros Martin tanítványai viszont rajtuk is átgázoltak, és végül 30–21-es győzelmet arattak.
A Nagybányai HCM a 2-es csoport elődöntőjében a BNTU Minszk együttesén gázolt át tíz góllal. A fináléban pedig a dán Team Esjberg jöhetett, akiknek nem adtak esélyt.
A főtábla első mérkőzéseit október 18-án rendezik. Ahol a két selejtezőkörből érkező csapat mellett további egy-egy román, illetve magyar érdekeltségű gárda van. A magyar bajnok Ferencváros és a román bajnok Bukaresti CSM.

A csoportok
A csoport: Larvik (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Rosz­tov-Don (orosz), Nagybányai HCM.
B csoport: Ferencváros, Thü­ringer HC (német), HC Pod­ravka Vegeta (horvát), Fleury (francia).
C csoport: FC Midtjylland (dán), Vardar Szkopje (macedón), Hypo Niederösterreich (osztrák), Győri Audi ETO KC.
D csoport: Buducsnoszt Pod­gorica (montenegrói), Bukaresti CSM, IK Sävehof (svéd), MKS Selgros Lublin (lengyel).

HN-összeállítás

Előző cikkRali
Következő cikkKikapott a Steaua

Kapcsolódó cikkek:

Megnyitották a Csíki Székely Múzeum legújabb kiállítását

Lányok, asszonyok Nagy Imre művészetében – ezzel a címmel nyílt meg péntek este a Csíki Székely Múzeum legújabb időszakos tárlata. Gyarmati Zsolt múzeumigazgató köszöntőjében...

Áramkiesés több településen

Villanyáram nélkül maradt 45 fogyasztó a Csíkszentgyörgy községhez tartozó Egerszéken. Az áramkiesést egy fa okozta, amely az erős szél és esőzés következtében rádőlt a...

Csökkent a foglalkoztatottak aránya az első negyedévben

Az idei első negyedévben 60,8 százalékra csökkent a munkaképes korú, azaz a 15 és 64 év közötti lakosság foglalkoztatási aránya az előző negyedévben jegyzett...

Legfrissebb