Faültetés civil kezdeményezésre

Több tucat fát és sövényt ültetett el Gyergyószentmiklóson több helyszínen a Fenyő Szövetség. A szombati megmozduláshoz önkéntesek is csatlakoztak, ki munkával, ki eszközzel társult.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Faültetés civil kezdeményezésre
Civil megmozdulás. Kalákahangulatban szépül Gyergyószentmiklós Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A helyi önkormányzattól és a városi kertészettől közel 50 darab díszfát és több frissen áttelepített élő sövényt kapott adományba a Fenyő Szövetség. A fákat a Gyermekek Háza előtt és a szomszédos örmény sikátorban ültették el szombaton. A jól megtermett példányokat nem lehet könnyen kitörni, de óvatosságból faléc kerítés is került köréjük. Az alapanyagot is civilektől kapták. Elégedett is az ötletgazda, Musulin Péter.

– Volt egy tucatnyi fős csapatunk, de csatlakoztak a városi felnőtt kosárlabdázók és mások is, így jól tudunk haladni. Többen eszközöket, vizet, ennivalót ajánlottak fel, így kalákahangulat alakult ki – mondta a kezdeményező.
A Tanulók Háza előtt és az örmény templom melletti sikátorban kőrisfákat telepítettek, egészen méretes példányokat. Hogy semmiképp se essen bántódásuk, lécekkel kerítették körbe a csemetéket. Ugyanez történt a régi kórház és a Salamon Ernő Gimnázium előtt, ezeken a helyszíneken tujákat ültettek el. A művelődési ház melletti parkban sövényt telepítettek, az épület mellett élő, a felújítás miatt kitelepítésre szorult példányokból.

Barabás-Pál Hajnalka
A délutáni órákban véget érő megmozduláson enni-innivaló került az önkéntekesek elé: a zsíroskenyeret, teát, zöldséget, süteményt is helyi civilek ajánlották fel mintegy köszönetképpen.
Nem ez az első ilyen megmozdulása a Fenyő Szövetségnek: évente többször is hívják városszépítésre a közösséget, s emlékpadok kihelyezésével is foglalkoznak. Utóbbiakat elhunyt szeretteik emlékére állíthatják fel családok, a szövetség a pad és az emléktábla beszerzésében segít illetve vállalja az egyeztetést is a hatóságokkal a pad kihelyezéséről.



Hirdetés


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!