Ezer tortaszelet a nélkülöző gyerekekért

Élelmiszercsomagokat állítanak össze rászoruló családok számára a csíkszeredai Juventutti Alapítvány fennállásának tizedik évfordulója alkalmából. A virtuálisan elérhető, tíz lej értékű tortaszeleteket a Juventutti honlapján vásárolhatják meg az érdeklődők.

Február elején nagyszabású online akciót indított a Juventutti Alapítvány, amely során az évforduló alkalmából 10 ezer lej összegyűjtését tűzték ki célul. Az Ezer tortaszelet elnevezésű adománygyűjtés a nélkülöző gyerekeket hivatott segíteni. A digitális süteményszeleteket a www.juventutti.ro honlapon vásárolhatják meg az adakozni vágyók, derült ki a szervezet közleményéből. Az összegyűlt adományt a csíkszeredai és a Csíkszereda környéki mélyszegénységben élő családok támogatására fordítják. Az élelmiszereket közel 113 családhoz, ezen belül 349 gyerekhez juttatják el.

Családokat támogatnak

Az akció az online térben zajlik, a weboldalon megtalálható adományozói felületen. Online bankkártyás adományozással „vásárolhat” tortaszeletet bárki, aki így ünnepelné meg az alapítvány kerek évfordulóját, s mindeközben hozzájárulna a családok 349 gyermekének támogatásához, áll a szervezet közleményében. Az online bankkártyás adományozás mellett banki átutalással is lehet segíteni, a Fundația „Juventus” Alapítvány, CIF: 28063548, lejes számlaszám RO29 BTRL 0210 1205 2417 56XX, eurós számlaszám RO98 BTRL EURC RT00 2417 5601, Banca Transilvania Miercurea Ciuc, megjegyzés EZER TORTASZELET adatok feltüntetésével.

Az elmúlt években számtalan jótékonysági akció vált sikeressé a közösségi összefogásnak és az alapítvány online adománygyűjtő felületének köszönhetően, a begyűlt összegekből krízishelyzetbe jutott, beteg gyermekeket nevelő, vagy szerény körülmények között, mélyszegénységben élő családok támogatása valósulhatott meg. Ezért a szervezők bíznak abban, hogy a 10 éves születésnapi kezdeményezésükkel is hasonló sikereket érnek majd el.

Segítségnyújtás a cél

– Lelkes csapat vagyunk, tele akarattal és lendülettel, ami megmarad az elkövetkező tíz évre. Elsősorban az Erőd – Iskolai erőszakmegelőző programra fektetjük a hangsúlyt. Elérhetővé szeretnénk tenni olyan szervezetek számára, amelyek bántalmazás megelőzésével foglalkoznak – mondta kérdésünkre Hasenec Tímea, az alapítvány elnöke.

Hozzáfűzte, hogy foglalkozásokat szeretnének tartani, ugyanakkor a jótékonykodás továbbra is fontos szerepet tölt be a szervezet életében.

Az elnök elmondta: egy, az erőszak témájára épülő applikáció elkészítése is tervben van, ez hasznos eszköz lehet a gyerekek és a felnőttek számára.

– Dolgozni fogunk a közösségért és a gyerekekért, ahogyan eddig is tettük. Nyitottak vagyunk az új ötletekre, amelyek az alapítvány célját és létrejöttét szolgálják – zárta gondolatait a Juventutti vezetője.Fülöp Orsolya